• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2019.
Rujan
11

U PRVA DVA MJESECA TRAJANJA JAVNOG POZIVA ZA DODJELU POTPORE PREMIJI OSIGURANJA POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE ZAPRIMLJENO VIŠE ZAHTJEVA NEGO UKUPNO ZA OVU MJERU PROŠLE GODINE

Bjelovarsko-bilogorska županija objavila je 8. srpnja Javni poziv za dodjelu potpore premiji osiguranja poljoprivredne proizvodnje u 2019. godini. Jedna je to od niza mjera koje Bjelovarsko-bilogorska županija provodi kako bi pomogla svojim poljoprivrednicima, a za kojom vlada veliki interes.
Elementarna nepogoda

Naime, u prva dva mjeseca trajanja navedenog Javnog poziva zaprimljeno je 264 zahtjeva za što će Bjelovarsko-bilogorska županija izdvojiti 342.233,67 kuna. Treba istaknuti kako je već sada premašen broj zaprimljenih zahtjeva za dodjelu potpore premiji osiguranja u odnosu na ukupan broj prošle godine kada ih je bilo 254.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija 2018. godine uvela je mjeru poticanja premije osiguranja poljoprivredne proizvodnje i to kako bi što više naših poljoprivrednika osiguralo svoju proizvodnju, a samim time u slučaju elementarnih nepogoda dobili iznose koji zadovoljavaju razmjer pretrpljenih šteta.

Podsjetimo, ove je godine do sada župan Damir Bajs proglasio šest elementarnih nepogoda i to tri za područje općine Dežanovac i po jednu za područja općina Nova Rača, Kapela i Velika Pisanica.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a