• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Svibanj
5

U SKLOPU PROJEKTA „PLETENICA ŽIVOTA – FAZA II“ U BJELOVARU ODRŽAN OKRUGLI STOL NA TEMU „PREDRASUDE PREMA OSOBAMA TREĆE DOBI“

Bjelovarsko-bilogorska županija zajedno s partnerima provodi projekt „Pletenica života – faza II“, namijenjen poticanju i širenju socijalnih usluga u lokalnim zajednicama, ruralnim područjima s manjim mogućnostima, u sklopu kojeg je održan okrugli stol na temu „Predrasude prema osobama treće dobi“.

Na skupu su sudjelovali predstavnici Crvenog križa, Centara za socijalnu skrb iz Bjelovara, Daruvara, Garešnice, Čazme i Grubišnog Polja te predstavnici pružatelja socijalnih usluga s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i ostali stručnjaci koji se bave potrebama starije populacije. Zaključci sa skupa poslužit će u daljnjoj provedbi aktivnosti na projektu koje su usmjerene na osnaživanje stručnjaka, informiranje krajnjih korisnika socijalnih usluga i članove njihovih obitelji. Projekt je vrijedan gotovo milijun i pol kuna i financiran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna RH (15%). Partneri u projektu su udruga Pomoć u kući starijim osobama Općine Veliko Trojstvo i Centar za pomoć i njegu u Općini Veliki Grđevac.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a