• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2021.
Prosinac
27

U VARAŽDINU POTPISAN RAZVOJNI SPORAZUM ZA SJEVER HRVATSKE

Vlada RH i pet župana sjeverne i središnje Hrvatske u Varaždinu su potpisali Razvojni sporazum za sjever Hrvatske vrijedan oko 15 milijardi kuna

Predsjednik Vlade nazvao ga je sporazumom za desetljeće razvoja, ne samo sjevera, nego cijele Hrvatske. Istknuo je kako njegovo potpisivanje pokazuje da Vlada i u krizi gleda unaprijed i lovi korak za razvijenim zemljama EU. Podsjetio je da se prosječna razvijenost pet županija potpisnica kreće između 41 i 50 posto u odnosu na europski prosjek.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak istaknula je kako se tim sporazumom daje zajednički okvir realizaciji projekata u pet županija što će dati zamah njihovu razvoju i podizanju kvalitete života. Dodala je kako je riječ o projektima iz područja prometa i mobilnosti, obrazovne i zdravstvene infrastrukture te, među ostalim, obnove kulturne baštine što će znatno promijeniti vizuru sjeverne Hrvatske.

Sporazum je uime Bjelovarsko-bilogorske županije potpisao župan Marko Marušić. Podsjetio je da su projektima iz Bjelovarsko-bilogorske županije za sufinanciranje predviđene dvije milijarde kuna, i to za ulaganja u Daruvarske toplice, eko turizam, revitalizaciju prostora Bjelovarskog sajma te, među ostalim, opremanje bjelovarske bolnice.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a