• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Srpanj
13

UDRUGA UMIROVLJENIKA GAREŠNIČKI BRESTOVAC POTPISALA UGOVOR S BBŽ

Zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić potpisala je ugovor o financiranju projekta „Zlatna dob“ s predsjednikom Udruge umirovljenika Garešnički Brestovac Zlatkom Štimcem.

Od 2013. godine, od našeg preuzimanja vodstva osmisli smo nekoliko programa za umirovljenike, jedan od tih je upravo i ovaj za umirovljenike. Temeljem ovog programa osmislili smo da se projekti, programi temelje na socijalnoj i zdravstvenoj skrbi, na društvenom dijelu gdje se održavaju edukacije, druženja i natjecanja. Tako je i prošle godine započela informatička edukacija umirovljenika, jer znamo da je prijava na projekte sve kompliciranija i zahtjevnija pa je važno da naši umirovljenici imaju osnovna informatička znanja kako bi se pravovremeno znali javljati na raspisane javne pozive, što od Županije, što od Grada, a u budućnosti prema Ministarstvu ili Europskom socijalnom fondu. Također, moram napomenuti da naša ukupna izdvajanja prema umirovljeničkim udrugama dosežu do pola milijuna kuna, a ako se uzmu u obzir i ostali projekti koji su odobreni, a koje provodimo dolazimo do iznosa oko 2,5 milijuna kuna, rekla je zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić

Naime, Udruga umirovljenika Garešnički Brestovac javila se na Županijski Javni poziv koji je išao prema umirovljeničkim udrugama, sa svrhom poboljšanja standarda umirovljenika. Projekt „Zlatna dob“ vrijedan je 9 000 kuna, a dobivena novčana sredstva iskoristit će za nabavu stolica, najam sale ribičkog doma, bratimljenje s udrugama umirovljenika iz Zagreba i Požege te za susrete s udrugama umirovljenika četiri Brestovca.

Tako se i Udruga umirovljenika Garešnički Brestovac našla među 21 županijskom udrugom umirovljenika, koje će dobiti 335 tisuća kuna sredstava za svoje projekte.

Mi se već drugi puta javljamo na natječaj, jer smo mlada Udruga, ali dosta aktivna. Meni je bit druženja, jer sad se naši ljudi počinju družiti. Nas je malo sedamdesetak članova, a umirovljenika ima oko 230. Mi moramo dobiti te umirovljenike kako bi ih se što više uključio u rad Udruge. Nedavno smo imali smo izlet u Zagreb kod njihove Udruge, a sljedeće godine mi ćemo njima biti domaćini i moramo se pripremiti za to. Združili smo se i s Požegom, pokušavamo isto to i u Hercegovcu, želimo se što više družiti. Prije 15 godina, pokrenuo sam susrete Brestovaca i to je naša tradicija. Na kraju, želim se zahvaliti županu Bajsu, a i njegovoj zamjenici na svemu, zaključio je predsjednik Udruge Zlatko Štimac.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a