• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Veljača
20

UDRUGAMA CIVILNOG DRUŠTVA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE PREDSTAVLJENI NATJEČAJI ZA PROJEKTE PREVENCIJE NASILJA NAD I MEĐU DJECOM I MLADIMA

U organizaciji regionalne zaklade za lokalni razvoj ZAMAH u Bjelovaru su predstavljani natječaji Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta za projekte usmjerene prevenciji nasilja nad i među djecom i mladima. Natječaj je objavljen 14. Veljače, a ovo je prvo njegovo javno predstavljanje.

„To me raduje, ali ponajviše govori o aktivnosti civilnih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije“, rekao je župan Damir Bajs ovom prilikom. „Civilni sektor je sve važniji u našem društvu i sve aktivniji. Postoji velilk interes ljudi iz civilnog sektora za uključivanje u natječaje ministarstava, ali i fondova EU. Županija im u tome daje podršku i svu potrebnu pomoć.“
Upravitelj Regionalne zaklade za loklani razvoj ZAMAH Drago Vučinić istaknuo je da je ovo novi moment u kojem Zaklada i civilne udruge započinju suradnju s područnom i lokalnom samoupravom, te institucijama. Vidimo to kao generator rješavanja problema, a prvi put da je Zaklada u partnerstvu s Ministarstvom socijalne politike i mladih, te Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, nositelj u jednom dijelu procesa u vođenju natječaja za dobivanje sredstava u rješavanju određenog društvenog problema. U ovom slučaju, rječ je o prevenciji nasilja nad i među djecom i mladima.
Natječaj je namijenjen udrugama koje se bave djecom i mladima koje na ovaj natječaj mogu prijaviti jednogodišnje projekte u partnerstvu s barem s jednom ustanovom socijalne skrbi ili obrazovnom ustanovom, ovisno o prioritetnom području (prevencija nasilja nad djecom i mladima ili prevencija međuvršnjačkog nasilja).

Ukupno će se putem natječaja dodijeliti 6 milijuna kuna (od najmanje 50.000,00 do 200.000,00 kuna po projektu).

Regionalna zaklada za lokalni razvoj ZAMAH uključena je u provedbu natječaja na osnovi potpisanog Sporazuma o partnerstvu u provedbi Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva za područje Zagrebačke, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Međimurske županije te Grada Zagreba.

Potencijalni prijavitelji upoznati su s uvjetima i načinima prijave, prihvatljivim aktivnostima i partnerstvima, detaljima natječajne dokumentacije i ostalim korisnim informacijama.

Natječajna dokumentacija bit će dostupna na internetskoj stranici www.zamah.hr , kao i na stranicama www.mspm.hr i www.mzos.hr.


 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
  Dokumenti za download
Dodano: 20. 02. 2014.
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a