• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Listopad
18

UDRUZI SLIJEPIH BJELOVAR DONACIJA OD DESET TISUĆA KUNA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna. Nakon ženskog Rukometnog kluba iz Velikog Trojstva ugovor s PBZ-om potpisala je i Udruga slijepih Bjelovar, i ostvarila donaciju od 10 tisuća kuna što će im uvelike olakšati rad.

Naime, Udruga slijepih Bjelovar brine o 150 članova, slijepih i slabovidnih osoba, iz Bjelovara, Garešnice i Čazme. Osnovna zadaća Udruge je poboljšati život slijepih i slabovidnih osoba i ukazati na probleme s kojima se svakodnevno susreću.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.


Čast mi je što danas potpisujemo Sporazum o donaciji Privredne banke, koja je bila u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom. Ponosni smo na rad Udruge, jer u uredu pružamo psihosocijalnu pomoć, pokušavamo riješiti rehabilitaciju i prekvalifikaciju članova. Zapošljavamo naše članove preko javnih radova kako bi naši članovi mogli bolje funkcionirati. Pružamo sve usluge slijepim osobama i na raspolaganju smo im cijelo vrijeme. Ova donacija će nam mnogo pomoći za plaćanje režija kako bismo ove godine poslovati pozitivno. Suradnja s Bjelovarsko-bilogorskom županijom je na najvišem nivou. Dostupni su nam župan, dožupani, kao i djelatnici županije kad god je potrebno. Ovom prilikom se zahvaljujem županu i Privrednoj banci Zagreb, rekao je predsjednik Udruge slijepih Dražen Kokotić.

Ovo je drugi tjedan da nastavljamo s realizacijom projekta "Donacija i sponzorstva za udruge i ustanove na području Bjelovarsko-bilogorske županije“. Drago nam je da ovom donacijom možemo pomoći realizaciji projekata Udruge slijepih Bjelovara koje su usmjerene na programe za poboljšanje kvalitete života slijepih osoba. Zahvalio bih se Županiji koja nam je dala usmjerenje za oko 50 krajnjih korisnika ustanova i udruga na području županije i drago nam je da donacijama možemo realizaciji svih njihovih projekata, izjavio je Mario Lončar ispred Privredne banke Zagreb.

Zahvalio bih se našoj poslovnoj banci koja vodi cash polling Županije na dobroj poslovnoj suradnji, ali i na činjenici da je iz te poslovne suradnje nastao još jedan novi odnos, a to je sporazum između Županije i PBZ-a, koji je temelj za davanje sredstava potpore i donacije udrugama i ustanovama s područja naše županije. Mislim da je to pokazatelj socijalne osjetljivosti podupiranja onoga što se događa u društvenom životu, a to je pomoć potrebitima. Svjedočimo o potpisu ugovora o donaciji od 10.000,00 kuna Udruzi slijepih Bjelovar. Mislim da je donacija došla na pravo mjesto i u pravo vrijeme, jer predsjednik Udruge, ali i svi koji su u udruzi, skrbe o slabovidnim i slijepim osobama s područja cijele naše županije. Moram reći da je gospodin Kokotić vrlo aktivan u pronalaženju tih programa, ne samo na području Bjelovara i županije, već i u Zagrebu, vodeći brigu o pravima i promovirajući sve ono što je potrebno da bi slabovidne i slijepe osobe imale svugdje jednaka prava. Također, vjerujem da ima mjesta za pomak i uvijek je potrebno imati sredstva da bi se proveli neki programi, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a