• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Srpanj
21

Uručenje Rodilištu Ob Bjelovar certifikata “Rodilište-prijatelj djece”

UNICEF i Svjetska zdravstvena organizacija su 1991. godine pokrenuli inicijativu „Rodilišta – prijatelji djece“ s ciljem poticanja rodilišta širom svijeta na promociju i podršku pri dojenju, a u Hrvatskoj se inicijativa ponovno pokrenula krajem 2006. godine.

Sredstva za provođenje ovog programa u Hrvatskoj osigurale su hrvatske tvrtke i građani te sama rodilišta, uz potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.
Rodilište Opće bolnice Bjelovar također je ispunilo  kriterije „10 koraka do uspješnog dojenja“ te je nakon provedenog ocjenjivanja programski savjet Ministarstva zdravlja i UNICEF Ureda za Hrvatsku dodijelio naziv „Rodilište – prijatelj djece“. To znači da majke i djeca u našem rodilištu mogu računati na potporu osoblja u prvim zajedničkim danima, a posebno u uspostavi dojenja jer rodilišta koja nose ovaj naslov vode posebnu brigu oko pomoći majkama u dojenju. Kao i drugim rodilištima koja su zadovoljila visoke standarde stjecanja ovog naziva, uručit će se Certifikat „Rodilište – prijatelj djece“ ravnateljstvu bolnice i rodilišta 25. srpnja (srijeda) 2012. godine s početkom u 10,00 sati.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a