• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Travanj
3

URUČENJE ZAŠTITNIH VIZIRA I ZAŠTITNIH MASKI OPĆOJ BOLNICI BJELOVAR I DOMU ZDRAVLJA BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, ravnatelj Suvenira Arbor Alen Baščevan i dopredsjednik Zajednice tehničke kulture grada Bjelovara Željko Bukvić uručili su zaštitne vizire koje su izradili djelatnici županijske Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Suvenir Arbor te članovi Zajednice tehničke kulture grada Bjelovara ravnateljici Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije Ljubici Čaić i ravnatelju Opće bolnice Bjelovar dr. med. Aliju Allouchu.
URUČENJE ZAŠTITNIH VIZIRA

Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Suvenir Arbor, čiji je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija, izradom zaštitnih maski za lice uključila se u borbu protiv koronavirusa, a sada je krenula i u proizvodnju zaštitnih vizira uz pomoć 3D printera. Isti će biti dostavljani i dalje kako se budu proizvodili našim zdravstvenim ustanovama koje su na prvoj crti obrane u pandemiji koronevirusa. Zaštitne vizire krenuli su proizvoditi i u Zajednici tehničke kulture grada Bjelovara i kako ih budu nadalje proizvodili, također, dostavljat će  ih našim zdravstvenim ustanovama.

„Zajednica tehničke kulture grada Bjelovara okuplja sedam udruga. Krajem prošle godine imali smo jedan zajednički projekt, nabavu 3D printera. I kada je prije par dana pokrenuta inicijativa da se 3D printeri koriste za izradu zaštitne opreme odmah smo reagirali i naša tri člana iz Radio kluba Nikola Tesla, koji inače održavaju i izvode radnje s 3D printerom, su se uključili i tako smo napravili ovu prvu donaciju od dvadesetak vizira s time da ćemo to nastaviti i dalje. Izuzetno mi je drago da smo na vrijeme reagirali, da smo se odmah uključili i da smo pomogli ljudima koji su na prvoj crti obrane. Medicinske zaštitne opreme nikad nije dovoljno tako da ćemo i ubuduće nastaviti s izradom vizira, sukladno našim mogućnostima“, naglasio je dopredsjednik Zajednice tehničke kulture grada Bjelovara Željko Bukvić.

„Zahvaljujem u svoje ime i u ime zaposlenika OB Bjelovar donatorima, pogotovo županu kao organizatoru. Vizirke i maske su nam itekako potrebne u našem svakodnevnom poslu, pogotovo u trenutku kada nedostaje materijala. Mi polako kompletiramo svoju opremu, a ova donacija nam je itekako dobrodošla. Donacija nema samo materijalnu vrijednost, a lijepo je znati da u ovom teško vrijeme netko misli, ali i stoji iz nas“, istaknuo je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. med. Ali Allouch.

„U ovom trenutku pandemije koronavirusa vidi se zajedništvo i kod nas u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Svi koji mogu pomoći, pomažu. Mi smo prvi počeli izrađivati maske u Suveniru Siraču, a sada se rade i zaštitni viziri koji su nužno potrebni našim djelatnicima, prvenstveno u zdravstvu, u Općoj bolnici, Hitnoj pomoći, Domu zdravlja, ali i drugima. Reći ću da je to ključno stoga što je ovoga trenutka došla pomoć iz Zagreba, zaštitne opreme, ali ne i viziri koji čine jedan od prvih elemenata obrane od mogućnosti zaraze koronavirusom upravo onih djelatnika koji su u kontaktu s onima koji su u sumnji ili koji su oboljeli. Zahvaljujem privatnim donatorima, sada su se uključili i drugi, Suvenir Sirač, Zajednica tehničke kulture Bjelovar i mnogi drugi“, naglasio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
URUČENJE ZAŠTITNIH VIZIRA
URUČENJE ZAŠTITNIH VIZIRA
URUČENJE ZAŠTITNIH VIZIRA
URUČENJE ZAŠTITNIH VIZIRA
URUČENJE ZAŠTITNIH VIZIRA
URUČENJE ZAŠTITNIH VIZIRA
URUČENJE ZAŠTITNIH VIZIRA
URUČENJE ZAŠTITNIH VIZIRA
URUČENJE ZAŠTITNIH VIZIRA
URUČENJE ZAŠTITNIH VIZIRA
URUČENJE ZAŠTITNIH VIZIRA
URUČENJE ZAŠTITNIH VIZIRA
URUČENJE ZAŠTITNIH VIZIRA
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a