• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Veljača
7

USPJEŠAN MEĐUNARODNI SAJAM MEDA I VINA

Na sajamskom prostoru Gudovac proteklog vikenda održan je 11. Međunarodni pčelarski sajam koji je okupio preko sto izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Sajam je otvorio ministar Jakovina koji je na tu manifestaciju došao u pratnji ministra Mornara.

Ove godine po prvi puta mednom sajmu pridružio se i sajam vina i vinogradarstva dobitna kombinacija da sajamski prostor u Gudovcu u tri dana obiđe preko osam tisuća posjetitelja. Iz godine u godinu pčelarski sajam raste tako da se s godina profilirao u treću sajamsku manifestaciju po veličini koju priprema Bjelovarski sajam. Svoj obol i potporu tomu daje i Bjelovarsko-bilogorska županija koja je i većinski vlasnik sajma.

Kada govorimo o Hrvatskoj i ulasku u Europsku uniju uvijek i svagda je bilo pitanje konkurentnosti. Kada govorimo o ulasku Hrvatske, a vezano uz pčelarstvo i proizvodnju meda, možemo reći da smo tu ušli pripremljeni. To znači da je naša kvaliteta i naša kvantiteta može i jeste konkurenta s bilo kime drugim. Dapače dolazak drugih tvrtki i htijenje da se kupi med s područja Hrvatske to i dokazuje. Pčelari ulaskom u Uniju trebaju iskoristiti sve ono što im se pruža. Nažalost 2014. godina nije bila dobra godina za naše pčelare i sve aktivnosti sada možemo vezati uz činjenice da ljudima koji marljivo rade moramo  dati potpore. Potpore i s državne ravni, ali i potpore s nivoa županija i gradova, istaknuo je župan Damir Bajs na otvorenju 11. Međunarodnog pčelarskog sajma.

Najslađa manifestacija na Bjelovarskom sajmu uz izložbeni i prodajni ponudila je i stručni dio u vidu predavanja i edukacija, a nisu zaboravljeni ni mali posjetitelji kojima je putem radionice „Pčelica – mala pčelarska radionica“ približen svijet pčelarstva.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a