• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Svibanj
19

USPJEŠNA PREZENTACIJA TURIZMA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE U PRAGU

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije bila je nositelj prezentacije Hrvatske turističke zajednice, u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Pragu, prvi put u ime klastera Središnje Hrvatske. Prezentaciji bjelovarsko-bilogorske turističke ponude u glavnom gradu Češke prisustvovao je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Tako je županijska Turistička zajednica predvodila predstavljanje turističke ponude sedam kontinentalnih hrvatskih županija s ciljem dovođenja čeških turista u ovaj dio Hrvatske. S turističkom ponudom Bjelovarsko-bilogorske županije, brojne okupljene na predstavljanju u Pragu, putem prezentacije na češkom jeziku upoznala je direktorica TZ BBŽ Jasna Vaniček Fila.

Ovo je prvi puta da se kontinent u ovakvom obimu predstavlja u Pragu. Interes je bio velik bilo da je riječ o turističkim agencijama, tour-operatorima ili pak medijima. Ostvareni su mnogobrojni kontakti za koje se nadamo da će se pretvoriti u konkretne rezultate. Najveći interes izazvala je naša Božićna priča za koju već imamo pripravljene aranžmane koji uključuju posjet i Daruvarskim toplicama i izletišu Vinia. To bi značilo boravak čeških turista na području naše županije duže od jednog dana, a mi smo im posebno interesantni jer se nalazimo na njihovu putu do Jadrana, istaknula je direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Jasna Vaniček Fila.

Djelić onog što bjelovarsko-bilogorski turizam nudi moglo se okusiti i doživjeti i u Pragu. Naime, svoju ponudu prezentirali su Zadruga Božićna bajka, OPG  Vinia, restoran i vinarija Coner, receptivna agencija Datours, mali obiteljski hotel Mladimir, agencija Kapljica turist, Daruvarske toplice i Termalni vodeni park.

Autohtonu glazbu našeg kraja predstavili su Trio Martinić iz Garešnice, a Česi su se počastili i enogastro tradicijskim jelima našeg kraja: vinom ovdašnjih vinarija, sirevima s OPG-ova, domaćim suhomesnatim proizvoda, kruhom od koprive i češnjaka, čvarcima, orehnjačama, makovnjačama, te daruvarskim slatkim suvenirima – čokoladicama i medenjacima.

Prezentaciji u Pragu nazočio je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs koji je u društvu ministra turizma Darka Lorencima obišao izlagače. Naša županija najbolja je u Hrvatskoj po porastu broja turističkih dolazaka i noćenja i mi sada želimo održati taj žestoki tempo što nije nimalo lako. Upravo ovakve prezentacije daju nam mogućnosti da privučemo veći broj turista. Interes Čeha bio je velik što nas posebno veseli i mi sada moramo i želimo našu županiju uvrstit na turističku kartu čeških turističkih agencija i tour operatera. Veseli nas i velik interes medija u Pragu i već sada imamo najave kako će njihove ekipe doći u naš kraj i snimiti reportaže o turističkoj ponudi Bjelovarsko-bilogorske županije, istaknuo je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a