• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Veljača
11

USPJEŠNO ODRŽAN JOŠ JEDAN PČELARSKI SAJAM U GUDOVCU

10. pčelarski sajam u Gudovcu jubilarnu godinu održavanja obilježio je još većim brojem izlagača, čak osam stranih delegacija, četiri okrugla stola i zanimljivostima poput ocjenjivanja medenjaka i kolača od meda.

Svoje proizvode od meda, u dva dana koliko na sajamskom prostoru „Bjelovarskog sajma“ traje ova specijalizirana manifestacija, izložilo je 131 proizvođač meda.
Sajam je otvorila zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol i poručila pčelarima da Ministarstvo  stoji iza njih.  Jer, navela je, pčelari su primjer što se može napraviti u jednom sektoru. Jednino u pčelarstvu bilježimo porast proizvodnje i izvoza, a pčelari su primjer kreativnosti, inovativnosti i ljubavi prema poslu.  Europska unija je Hrvatskoj odobrila 18 milijuna za pčelarstvo.
Župan Damir Bajs istaknuo je da to što su naši pčelari uspjeli  plasirati veliku količinu meda na njemačko tržište dokaz njegove kvalitete. Sajam je gotovo od samoga početka međunarodni, a veseli sve veći broj stranih delegacija, kao i predstavnici Europske unije.
Gost sajma bio je predsjednik Komisije za Europu Svjetskog saveza pčelara „Apimonia“ Philipe Mc Cabe koji je pozdravio hrvatske pčelare,  pohvalio njihovu dobru oraniziranost. Budući da je Hrvatska sada dio velike obitelji Europske unije, istaknuo je, trebamo zajedno govoriti i zajedničkim snagama stvoritio snažnu asocijaciju koja će djelovati prema tijelima EU.
U ime Hrvatskog sabora, pčelarima i posjetiteljima 10. pčelarskog sajma u Gudovcu obratio se potpredsejdnik Sabora Nenad Stazić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a