• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
18

USVOJEN FINANCIJSKI PLAN PRIHODA SREDSTAVA ZA 2017. GODINU ZA RAD VIJEĆA I PREDSTAVNIKA NACIONALNIH MANJINA

U Daruvaru u prostorijama Saveza Čeha održana je 3. sjednica Koordinacije vijeća nacionalnih manjina i predstavnika Bjelovarsko-bilogorske županije, kojoj se pridružio i župan Damir Bajs. Tako su se na sjednici razmatrale aktivnosti Koordinacije za 2017. godinu, ali i financijski plan prihoda sredstava za 2017. godinu.

Financijski plan težak gotovo pola milijuna kuna za rad Vijeća nacionalnih manjina i predstavnika nacionalnih manjina je usvojen, čime Bjelovarsko-bilogorska županija iz svojih sredstava nastavlja podupirati rad nacionalnih manjina.

Bjelovarsko-bilogorska županija, koja ima više nacionalnih manjina nego što je naznačeno u Ustavu Republike Hrvatske, već dugi niz godina njeguje dobru suradnju sa svojim nacionalnim manjinama koje ujedno čine bogatstvo našega kraja. Tako su se, i ovaj put, predstavnici nacionalnih manjina zahvalili županu Damiru Bajsu na dosadašnjim aktivnostima koje Županija provodi prema nacionalnim manjinama, ali i na financijskim sredstvima koje Bjelovarsko-bilogorska županija svake godine izdvaja iz proračuna.

„Zadržali smo financiranje kako je i bilo. Vi ste jedna od tri institucije i financirane udruge, koje su ostale na istome financijskom planu. Ovakav plan kakav je prihvatit ćemo i za 2017. godinu. Mi još uvijek ne znamo kako ćemo biti financirani u 2017. godini jer ide promjena Zakona o financiranju lokalne samouprave. Što se nas tiče, ovakav financijski plan bit će u našem proračunu jer naša je želja da pomažemo, i to ne samo kroz proračun, već i na druge načine“, rekao je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a