• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Travanj
20

Usvojen plan operativne provedbe programa aktivnosti u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni

Članovi Stožera zaštite i spašavanja Bjelovarsko-bilogorske županije na svojoj redovnoj sjednici usvojili su plan rada Stožera, ali i Plan operativne provedbe Programa aktivnosti u protupožarnoj sezoni 2010. na području Bjelovarsko-bilogorske županije, te Plan aktivnog uključivanja svih subjekata zaštite od požara.

Tako, prema Planu intervencija kod velikih požara otvorenog prostora određena su sjedišta Javnih vatrogasnih postrojbi u Bjelovaru, Daruvaru, Garešnici i Čazmi, te sjedište Županijskog centra 112 u Bjelovaru. O Planu je prisutne izvijestio županijski vatrogasni zapovjednik Željko Jambrek, kao i o Planu dislokacije vatrogasnih sredstava i ljudstva s područja Bjelovarsko-bilogorske županije na područje priobalja.
Na sjednici je najavljena vježba zaštite i spašavanja s provjerom svih pravnih osoba koje prema svojoj redovnoj djelatnosti sudjeluju u zaštiti i spašavanju,  predviđena 25. svibnja.
Bjelovarsko-bilogorska županija u svom proračunu predviđa godišnji iznos kojim podupire rad Vatrogasne zajednice, a prema riječima župana Miroslava Čačije, Županija će pokriti dio troškova naših vatrogasaca koji će u ljetnim mjesecima biti na odredištima u priobalju Hrvatske.      
Područna služba Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzela je provedbu mjera i aktivnosti TOURS 2010. u dijelu programa “Sigurnost turista“, koji prema riječima pročelnika Područnog ureda DUSZ Marijana Radoša, između ostalog, uključuje ažuriranje i dopunu operativnih planova civilne zaštite za evakuaciju i zbrinjavanja stanovništva u slučaju većih nesreća i katastrofa do kraja ovog mjeseca, koordinaciju s gradskim i općinskim stožerima za zaštitu i spašavanje i Hrvatskom gorskom spasilačkom službom.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a