• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Rujan
18

UTRKA TERRY FOX U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

Liga protiv raka Bjelovarsko- bilogorske županije i ove je godine organizirala dvanaestu po redu utrku “Trčanjem protiv raka“ Terry Fox Run. U utrci, oko središnjeg gradskog parka na Trgu Eugena Kvaternika, sudjelovali su učenici srednjih i osnovnih škola, predstavnici Županije i Grada te brojni građani Bjelovara.

Osim u Zagreba i Bjelovar je jedan od gradova u kojem se već više od  desetljeća, svake godine, organizira ova utrka. Sudionike utrke kao i posjetitelje pozdravili su župan Damir Bajs, predsjednik Županijske skupštine Marijan Coner i gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec. Kupnjom majica posjetitelji i sudionici maratona pomogli su Ligi u donaciji za Opću bolnicu Bjelovar.
Ova humanitarna utrka se održava u spomen na  Terry Foxa kojem je amputirana noga iznad koljena nakon što je obolio od raka kostiju.  Terry je nakon oporavka s umjetnom nogom odlučio pretrčati Kanadu od Atlantskog do Tihog oceana.  Svoj podvig je Terry nazvao „ Maraton nade“  i poduzeo ga je kako bi senzibilizirao javnost o ovoj opakoj bolesti i prikupio novac za liječenje oboljelih. Nakon njegove smrti  Maraton nade se održava u cijelom svijetu pa i u Hrvatskoj.
 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a