• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Svibanj
3

Uz Svjetski dan slobode medija

U povodu Svjetskog dana medijskih sloboda, 3. svibnja, župan Miroslav Čačija sa svojim se suradnicima pridružuje svima koji se bore za ostvarenje novinarskih prava i sloboda.

 S obzirom da demokracija počiva na jednoj od brižno čuvanih sloboda - slobode govora i tiska - slobodno, nezavisno i pluralističko novinarstvo interes je svake politike kojoj je cilj razvoj demokracije. Bjelovarsko-bilogorska županija stoga je zagovornik novinarskih prava, jer socijalno i radno nesiguran novinar nije slobodan novinar.
Novinari i političari imaju svatko svoju ulogu u društvu kojemu žive i rade, a konačni cilj im je zajednički – dobrobit građana i razvoj zajednice. Samim tim, zajednička nam je i odgovornost prema našoj javnosti.
Razvoj medijske kulture, posebno uvjetovan tehnološkim napretkom medija promijene su mnogobrojne i na području Bjelovarsko-bilogorske županije, sve nas je stavio u vrtlog koji je pod stalnim okom javnosti. Nadamo se samo da uslijed promjena nećemo podleći trendu senzacionalističkih tema i tkz. žutila u novinarstvu, već da teme o kojima svakodnevno govorimo budu doista  one koje pridonose razvoju života naših građana.  
U ulogama novinara i političara zajedno smo odgovorni za javni govor, govor koji prije svega treba biti govor istine i tolerancije.
Na nama, nositeljima županijske vlasti leži odgovornost očuvanja i ostvarenje ljudskih sloboda i zaštiti novinarskih prava, stoga nam je itekako stalo da ta suradnja, u interesu naših građana, bude što kvalitetnija. I dalje ćemo suradnju s predstavnicima svih medija njegovati na tom tragu.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a