• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Siječanj
31

VEĆA IZDVAJANJA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE ZA RAD SVOJE ŠPORTSKE ZAJEDNICE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs održao je prijem za predstavnike Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije koji je bio prilika za razgovor o suradnji Županije i njene Športske zajednice. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija u svom proračunu za ovu godinu osigurala je veća sredstva za potrebe rada Športske zajednice, točnije 1.250,000,00 kuna što je za 350 tisuća kuna više u odnosu na godinu ranije, a sve s ciljem jačeg podupiranja sportaša i sportskih klubova na svom području.

Pod okriljem Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije djeluju naši sportski klubovi i savezi, a tijekom godine Športska zajednica podupire 45 sportska kluba i 11 saveza, te stipendira 15 studenata s mjesečnom stipendijom u iznosu od 500 do 1000 kuna. Također, sukladno potrebama sredstva se izdvajaju i za duge sportske klubove u nižim ligama natjecanja.

Osnovna zadaće Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije je  unaprjeđivanje i promicanje sporta među građanima, posebice među djecom i mladeži, te promicanje odgojnih funkcija sporta, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom. 

Naime, mladim ljudima treba omogućiti da se bave sportom. To je zadatak kako Športske zajednice tako i Bjelovarsko-bilogorske županije. U našoj županiji prevladava amaterski sport,  imamo oko  7.000 aktivnih sportaša, a i puno više onih koji se sportom bave rekreativno. Za sve njih ključno je napraviti preduvjete i sadržaje. To su školsko-sportske dvorane, ali i vanjski sadržaji.

Ključno je i zahvaliti, ne samo športašima, nego i rukovodstvima naših klubova. To su volonteri, ljudi koji daju svoje vrijeme i novac u sport koji pruža mogućnost da posebice naši mladi ne budu samo pred kompjutorom, ne budu samo pred laptopima, nego da imaju mogućnost izbora i bavljenja sportom.

„Veseli me jedna novost, a to je da ćemo zajedno s Hrvatskim olimpijskim odborom imati mogućnosti nabaviti dva nova kombija za Športsku zajednica, a troškove ćemo podijeliti pola Županija i pola HOO. Tako ćemo biti jedna od rijetkih županija koja će dobiti dva nova vozila kako bismo obnovili vozni park kojim se koriste naši sportaši. Istaknuo bih da je za Županiju, jedna od ključnih stvari da omogućimo što bolje uvjete za bilo koga tko se želi baviti sportom, a posebice se to odnosi na mlade. Znamo da se sportom većina bavi volonterski, što podrazumijeva jedno žrtvovanje sebe, stoga takvim ljudima treba zahvaliti. Na nama je da osiguramo terene, školsko- sportske dvorane, odnosno da omogućimo mjesto gdje će se baviti sportom. Mi smo tu da podupremo naše sportaše.“, rekao je župan Damir Bajs.

„Najbitnije za nas ove godine je povećanje sredstava za zajednicu što nas uvelike veseli, prvenstveno sportaše. Mi ćemo to kroz naš rad kvalitetno dalje distribuirati klubovima. Imamo dobru suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom, a postojala je potreba za nabavkom novih vozila. Naši kombiji su stari i bila je potrebna zamjena, prvenstveno radi sigurnosti svih sportaša. Također, imamo jako dobru suradnju sa svim sportskim zajednicama na području gradova. Zahvaljujem se županu na razumijevanju i sluhu koji ima prema našim klubovima i strukovnim savezima. Nadam se da će sada biti bolje vrijeme i da ćemo s povećanim sredstvima uspjeti realizirati sve što smo i zamislili.“, izjavio je predsjednik županijske Športske zajednice Fredi Pali. 

„Naša funkcija je da se brinemo o mladim sportašima i omogućimo im što bolje uvjete, a ovi kombiji koji su sada u nabavi omogućit će da se djeca sigurno prevezu s jedne točke natjecanja na drugu, ali isto tako poslužit će i za školsko-sportska društva i za njihova natjecanja. Također, s Hrvatskim olimpijskim odborom imamo i drugih suradnja, a tiču se nabavke sportske opreme, sufinanciranja natjecanja, prvenstveno za mlađe dobne skupine. Isto tako, bez Županije ne možemo zamisliti mnoge projekte, a ove godine su nam i povećana sredstva. Suradnja je bila odlična i nadam se da će ostati takva i dalje.“, rekao je Željko Maletić, potpredsjednik Športske zajednice BBŽ te ujedno i predsjednik gradske Sportske zajednice.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a