• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Listopad
13

VELIK INTERES ZA INFORMATIČKO OPISMENJIVANJE GAREŠNIČKIH UMIROVLJENIKA

Zamjenik bjelovarsko-bilogorskog župana Neven Alić posjetio je garešničke umirovljenike, članove Udruge umirovljenika, koji su se kao mnogi njihovi sugrađani treće životne dobi odlučili na informatičko opismenjivanje pohađajući informatičke radionice. Interes u Garešnici za taj vid edukacije pokazao se dobrim, pa će tako radionice pohađati četrdesetak umirovljenika.

Naime, umirovljeničke udruge ostvarile su putem županijskog programa financijske potpore za svoje projekte. Među njima i Udruga umirovljenika Grada Garešnice koja je za projekt „Sretna i veselija treća dob“ dobila dvadeset tisuća kuna. Sredstva su utrošena za spomenutu informatičku edukaciju, nabavku četiri računala s printerima, te društveni život umirovljenika koji je podrazumijevao i sportske susrete, te izlet u Vukovar i Kopački rit.
Ti projekti, kao i ostalih tridesetak koji su dobili potporu županijskog proračuna u iznosu od pola milijuna kuna dali su svoj doprinos u podizanju standarda života građana treće životne dobi. Uz socijalnu skrb projekti umirovljeničkih udruga imaju za cilj i poboljšati kvalitetu života osobama starije životne dobi, te zadržavanje njihove aktivnosti i uključenosti u život lokalne zajednice.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a