• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Veljača
10

VLAKOM KREACIJE DO BAZENA IMAGINACIJE

U Općini Veliki Grđevac potpisan je Ugovor o tehničkom savjetovanju i nadzoru nad izvođenjem radova na projektu izgradnje bazena i popratnih sadržaja.

Nastavak je to radnji na realizaciji projekta izgradnje rekreacijskog centra u Velikom Grđevcu, projekta pod nazivom „Vlakom kreacije do bazena imaginacije“. Projekt „Vlakom kreacije do bazena imaginacije“ je projekt javne turističke infrastrukture lokalnog karaktera s ciljem razvoja selektivnog oblika turizam kao što je sportsko-rekreativni i dječji/obiteljski turizam. Projekt doprinosi raznolikosti turističke ponude, razvoju gospodarstva i stvaranju novih radnih mjesta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Nadzor na radovima na bazenu u Velikom Grđevcu dobila je tvrtka Capital Ing, a potpisan ugovor između načelnika Marijana Dautanca i direktora Capital Inga Zlatka Tomčića iznosi nešto više od 190 tisuća kuna. Potpisivanju ugovora nazočio je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Došli smo do situacije gdje konkretno počinjemo raditi na tom projektu, projektu na kojem nam je osigurano bespovratnih europskih sredstava petnaest milijuna i petsto tisuća kuna. U toj priči partneri u izgradnji su Bjelovarsko-bilogorska županija i županijska Razvojna agencija. Bez Županije sigurno da ne bi mogli ići u tako veliki projekt, istaknuo je načelnik Dautanac.

Vrlo je ugodno sjedit u ovakvom društvu i pripremati konkretan posao. Bilo je nekoliko sušnih godina u našem poslu i u graditeljstvu općenito i nismo bili prečesto u situaciji da pripremamo konkretne projekte. Ovdje smo stvarno na pragu realizacije i u tom smislu mislim da je vrlo da je projektant ujedno i stručni nadzor, jer to smanjuje bilo kakav manevarski prostor za bilo kakve nepravilnosti,  rekao je prilikom potpisivanja ugovora direktor Capital Inga Zlatko Tomčić.

Kada govorimo o ovom projektu za mene je on vrlo bitan na nekoliko načina. Kao prvo to je prvi projekt uopće financiran iz strukturnih fondova Europske unije na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Samim time on ima jedan poseban značaj. Moram naglasiti da je to projekt javno-turističke infrastrukture vrijedan preko devetnaest milijuna kuna, od kojih je preko petnaest milijuna dolazi iz Europske unije.  On je napravljen u partnerskom odnosu Općine Veliki Grđevac, naše Razvojne agencije i Bjelovarsko-bilogorske županije. Mi ćemo uz vođenje i sudjelovanje u samom projektu i sufinancirati onaj domicilni dio od otprilike četiri milijuna kuna za ovo vrijeme koje je pred nama. Kada projekt bude završen trebao bi dati jednu novu kvalitetu kada govorimo o turističkim kapacitetima našega kraja, ali i uklopiti se u jedan širi projekt vezan uz Veliki Grđevac, Centar Mato Lovrak, Kukavicu i tako biti sastavni dio turističke ponude ovoga kraja, naglasio je župan Bajs.

Inače, sada nakon izbora nadzora kreće se u javno nadmetanje za izvođača radova kako bi nakon toga u proljeće mogli uslijediti radovi na izgradnji bazena s pratećim sadržajima.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a