• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Veljača
27

ZABRANA LOVA DIVLJE PATKE I CRNE LISKE U DRŽAVNOM LOVIŠTU-UZGAJALIŠTU DIVLJAČI “NARTA”

Temeljem zahtjeva trgovačkog društva PP Orahovica d.o.o. Zdenci, lovoovlaštenika državnog lovišta-uzgajališta divljači „Narta“, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs donio je Rješenje da se u navedenom lovištu, ustanovljenom na području Bjelovarsko-bilogorske županije, privremeno zabranjuje lov divljači divlje patke i crne liske radi zaštite njihova brojnog stanja.
Zabrana lova divlje patke i crne liske

Naime, sukladno navodima podnositelja zahtjeva-lovoovlaštenika, ribnjak je u velikoj rekonstrukciji, bez vode  te zbog radova koji se na njemu odvijaju, a uvidom u posljednje dostavljene zapisnike o utvrđivanju brojnog stanja divljači,  pernate divljači nema na ribnjaku.

Naime, Zakon o lovstvu propisuje da uzgoj i zaštita divljači, između ostalog, obuhvaćaju i privremenu zabranu lova divljači. Stoga, zbog nepovoljnih uvjeta u uzgajalištu te kako bi se zaštitilo brojno stanje divlje patke i crne liske, župan Damir Bajs donio je Rješenje kojim se zabranjuje lov navedene divljači u državnom lovištu-uzgajalištu divljači „Narta“ do 31. ožujka 2020. godine. 
 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a