• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Studeni
7

ZAJEDNO DO EUROPSKOG NOVCA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec, zamjenik načelnika Općine Rovišće Ivica Tanjić, te predsjednik uprave Vodnih usluga d.o.o. Bjelovar Ivan Ivančić potpisali su ugovor o pripremi projektno-studijske dokumentacije i aplikacijskog paketa za sufinanciranje od strane EU za aglomeracije Bjelovar, Gudovac i Rovišće.

Vrijednost ugovora je gotovo pet milijuna kuna, a nakon njega slijedi potpisivanje ugovora s ministarstvom poljoprivrede i Hrvatskim vodama koje će nakon izrade studijske dokumentacije projekt prijaviti na Europske fondove. Riječ je o projektu kojim se znatno podiže kvaliteta zaštite voda na prostoru Bjelovarsko-bilogorske županije.

Posao je to vrijedan u prvoj fazi oko 40 milijuna kuna, a partnerskim odnosom potpisnika ugovora predviđeno je osamdeset postotno financiranje od strane Europske unije, dok bi ostatak pokrili partneri na projektu. Prva faza projekta trebala bi biti gotova do 2017 godine, a druga teška 10 milijuna eura do kraja 2023, čulo se tijekom potpisivanja ugovora u prostorijama bjelovarskog Komunalca.

Naše Općine i Gradovi bili su među zadnjima u povlačenju europskog novca. Ono što želimo su promijene. Da smo na dobrom putu potvrđuje prvi projekt odobren za Općinu Veliki Grđevac. Želimo sada da projekti koje financira Europa počnu dolaziti svugdje na području naše Županije. Važan je partnerski odnos općina, gradova i županije, jer kada idete negdje zajedno projekti prolaze. Sada smo već partneri u nizu projekata koji ide prema Bruxellesu. Ovaj projekt je dovršen i sam po sebi vrijedit će deset puta više kada dođe u fazu gradnje, a dvadeset puta više kada dođe do dovršetka, istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a