• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Srpanj
31

ZAJEDNO PUTEVIMA ISTINE – PUTEVIMA BJELOVARSKIH BRANITELJA

Zamjenik bjelovarsko-bilogorskog župana Neven Alić ispratio je bicikliste koji su krenuli putevima bjelovarskih branitelja na biciklistički maraton čija je krajnja destinacija Knin.

Peterodnevni je to biciklistički maraton koji se održava u sklopu obilježavanja Oluje i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a kojemu je cilj odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima, ali i svim onima koji su ostvarili dugogodišnji san svakog Hrvata, slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Prvog dana maratona biciklisti će iz Bjelovara put Čazme, Popovače, Siska, Petrinje, Gline, Topuskog i Slunja gdje će maratonci i prenoćiti. Drugog dana idu put Korenice i Gračaca gdje je planirano noćenje. Treći dan iz Gračaca idu za Vučipolje, pored rijeke Zrmanje do Pađane i potom stižu u Knin.  

Njihov povratak u Bjelovar očekuje se 4. kolovoza u 18 sati kojom prilikom će se pridružiti brojnim izaslanstvima koji će u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položiti vijence u središnjem bjelovarskom parku kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

Inače, maraton „Zajedno putevima istine – putevima bjelovarskih branitelja“ organizira HVIDR-a Bjelovar u suradnji s Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a