• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Lipanj
3

ZAMJENICA ŽUPANA MARIJA JUNGIĆ U DARUVARU OTVORILA 23. MEĐUNARODNU IZLOŽBU VINA „VINODAR 2022.“

U Daruvaru u dvorištu dvorca grofa Jankovića svečano je otvorena 23. Međunarodna izložba vina „Vinodar 2022. – najzabavniji festival vina“. Riječ je o najpoznatijoj i najznačajnijoj turističkoj manifestaciji koju zajedničkim snagama organiziraju Grad Daruvar, Daruvarska vinska cesta i Turistička zajednica Daruvar-Papuk.

Ovogodišnje 23. izdanje Vinodara u svojstvu izaslanice predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marka Marušića otvorila je zamjenica župana Marija Jungić.
-Daruvar je prije više od deset godina proglašen najljepšim malim gradom kontinentalne Hrvatske i on tu titulu zaista i zaslužuje. Vaše narušeno gospodarstvo nakon Domovinskog rata jedino se moglo osloniti na turističku ponudu koje su pružale Daruvarske toplice te mnoštvo malih iznajmljivača i bogata gastro ponuda, kvalitetna vina i ostali poljoprivredni proizvodi doprinijeli su da Daruvar izraste u jedan iznimno lijep turistički grad s velikim potencijalom – kazala je Jungić čestitajući organizatorima na sjajnoj organizaciji i prepoznatljivosti koju ova manifestacija danas ima.
Uz zamjenicu Jungić na svečanom otvaranju prisutnima se obratio i Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.
-Izuzetna mi je čast već nekoliko puta u kratkom vremenu biti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i vidjeti koliko ovdje ima vrijednih ljudi koji doprinose poljoprivrednoj proizvodnji koja je iznimno važna za ukupan razvoj RH. Posebno mi je drago ovdje spomenuti da je ova županija jedan od najvećih korisnika programa ruralnog razvoja kroz koji smo u prethodne tri godine investirali više od tri milijarde kuna – kazao je Tušek dodajući da će Vlada RH i dalje snažno podupirati ruralni razvoj na svim područjima RH. Kad je o vinima i vinarima riječ, Tušek je napomenuo da je njima svake godine na raspolaganju čak 11 milijuna eura i da je uvjeren da će svi napori koje Vlada RH i Ministarstvo poljoprivrede čine, doprinijeti tome da se u Hrvatskoj i dalje proizvode vina visoke kvalitete.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a