• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Listopad
6

ZAMJENICA ŽUPANA NAJAVILA OBNOVU AMBULANTE U DEŽANOVCU

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić u pratnji načelnika Općine Josipa Stjepanovića obišla je ambulantu u Dežanovcu u sklopu županijskog Doma zdravlja i najavila njenu obnovu. U ambulanti u kojoj djeluje tim opće medicine i stomatološka ordinacija uredit će se unutrašnjost ambulante, ali i sam prilaz ambulanti.

Bjelovarsko-bilogorska županija, temeljem decentraliziranih sredstava preko svog Doma zdravlja, ove godine će u obnovu ambulanti diljem županije uložiti 600.000,00 kuna, a isti taj iznos bit će izdvojen i sljedeće godine. Naime, jednak standard  u zdravstvu je od iznimne važnosti za građane našeg kraja, stoga ne treba zanemariti potrebe u primarnoj zdravstvenoj zaštiti gdje naši pacijenti ostvaruju prvi kontakt s liječnikom.

Riječ je o trideset i devet objekata na području županije, a nakon što arhitekti izrade njihove prijedloge troškova za radove, raspisat će se natječaji za izvođače radova za svaku ambulantu. Ovi radovi također su priprema za ulaganja u osnovnu zdravstvenu zaštitu sredstvima Europske unije, a Bjelovarsko-bilogorska županija će se javiti na natječaje kako bi povukla sredstva iz europskih fondova. Riječ je o natječaju koji bi podrazumijevao nabavu dijagnostičko-terapijske i medicinsko-tehničke opreme.

Ovdje u ambulanti u Dežanovcu prioritet je uređenje podova. Potrebno je urediti i sam pristup ambulanti u smislu promjene pločica, ali i ugraditi klimu u čekaonicu. Namjera je svih ovih ulaganja da našim mještanima prvi susret sa zdravstvenim sustavom bude ugodan. Stoga je važno da prostor u koji dolaze, bude opremljen i da bude u okviru standarda 21. stoljeća. Isto tako, važno nam je i da medicinsko osoblje koje ovdje radi, radi u uređenom i adekvatnom primjerenom prostoru, rekla je zamjenica župana Ištef Benšić.

Ambulanta za mještane Dežanovca jako puno znači jer putovati k liječniku oko 20 kilometara do Daruvara je ogroman posao ili ogromna poteškoća za starije i nemoćne ljude. Djelatnici Općine Dežanovac održavaju okoliš oko ambulante, a preko zime se čisti snijeg. Nama je drago da se Županija uključila u sanaciju ovoga objekta i da će ambulanta dobiti novi izgled. Mi ćemo također pomoći u okviru naših mogućnosti koliko budemo mogli, zaključio je načelnik Stjepanović.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a