• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Srpanj
22

ZAMJENICA ŽUPANA POTPISALA UGOVOR S UDRUGOM UMIROVLJENIKA HERCEGOVAC

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić potpisala je ugovor o financiranju projekta „Putujmo zajedno“ s predsjednikom Udruge umirovljenika Hercegovac, Milanom Stilinovićem.

Udruga umirovljenika Hercegovac javila se na županijski Javni poziv koji je išao prema umirovljeničkim udrugama i kandidirala je projekt „Putujmo zajedno“ za jednodnevni izlet u toplice Sveti Martin. Projekt vrijedan 9.000 kuna je odobren i samim time našli su se u društvu 21 županijske udruge umirovljenika, a koje će dobiti 335.000 kuna sredstava za svoje projekte, a kojima je cilj podizanje kvalitete života građana treće životne dobi.

Sve što radimo za umirovljenike je u cilju poboljšanja uvjeta naših stanovnika treće životne dobi. Program za umirovljenike usmjeren je na tri kategorije socijalnu zaštitu, zdravstvenu skrb i društveni dio. U okviru društvenog dijela su druženja, informatička edukacija, ali i putovanja koja vas uveseljavaju što koristi vašem fizičkom i psihičkom zdravlju. Program za umirovljenike je potvrdila Županijska skupština još 2103., te temeljem toga i potpisujemo ugovore s umirovljenicima. Moram napomenuti da svaki peti stanovnik naše županije ima iznad 65 godina, a upravo je ta skupina socijalno ranjiva, zbog čega imamo obvezu pomoći našim stanovnicima treće životne dobi, izjavila je zamjenica župana.

Zahvaljujem se županiji na suradnji jer sve što imamo u našoj prostoriji kupili smo zahvaljujući Županiji. Prostor smo dobili od Općine, ali ga je trebalo urediti. Prva pomoć je bila kada smo kupili stolice i stol. Od druge pomoći zamijenili smo vrata i prozore. Pošto je ovaj prostor mali i riješili smo njegovo uređenje, sada samo se odlučili sredstva iskoristiti za izlet, rekao je predsjednik Udruge Milan Stilinović.

Ovdje postoji mogućnosti da se riješe sportski susreti, kako bi naša Udruga sudjelovala na susretima. Veseli nas donacija Županije i nadam se da će ih biti još više. Istovremeno, ako želimo organizirati tečajeve informatike, to možemo riješiti i u sklopu škole. Smatram da je ova Udruga pokazala da ide prema naprijed. Zahvaljujem Županiji što pomaže našim umirovljenicima, zaključio je zamjenik načelnika Ivan Koren.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a