• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Srpanj
20

ZAMJENICA ŽUPANA POTPISALA UGOVOR S UDRUGOM UMIROVLJENIKA NOVA RAČA

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić potpisala je ugovor o financiranju projekta „Zajedno u prirodi“ s predsjednikom Udrugom umirovljenika Nova Rača, Ljubinkom Tošićem.

Udruga umirovljenika Nova Rača javila se na županijski Javni poziv koji je išao prema umirovljeničkim udrugama i kandidirala je projekt „Zajedno u prirodi“ za jednodnevni izlet na Plitvička jezera i nabava vrtne garniture. Projekt vrijedan 9 000 kuna je odobren i samim time našli su se u društvu 21 županijske Udruge umirovljenika, koje će dobiti 335 000 kuna sredstava za svoje projekte, a kojima je cilj podizanje kvalitete života građana treće životne dobi.

Zahvalio bih se Županiji i zamjenici župana na svemu. Trenutno nam je prostor problem i nadamo se da ćemo to što prije riješiti jer imamo samo 7 kvadrata prostora. Kada se svi  skupimo nemamo dovoljno mjesta. Zato smo napravili projekt za izradu projekta za zgradu koja je pod zaštitom kulture i nadamo se ćemo dobiti novi prostor, rekao je Ljubinko Tošić.

Svaki peti stanovnik naše županije ima iznad 65 godina, a upravo je ta skupina socijalno ranjiva. U čitavoj Republici Hrvatskoj, baš kao i u županiji, prisutan je izrazit trend nepovoljnih demografskih kretanja, što znači da  stanovništvo stari, raste broj starijih u odnosu na aktivno stanovništvo i raste udjel samačkih kućanstava. To sve uvjetuje nalazak novih oblika društvene skrbi za starije stanovništvo. Provođenjem raznih aktivnosti i programa, Županija ima cilj starijem stanovništvu dati aktivnu ulogu u društvu kroz organizirane sportske, kulturne, obrazovne događaje koje povezuju mlađe i starije stanovništvo. Stoga mi provodimo programe koji se temelje na socijalnoj i zdravstvenoj skrbi, te na društvenom dijelu. Obveza nam je pomoći ljudima starije životne dobi, jer sve ovo što imamo netko je morao i stvoriti, a to ste upravo vi, a danas sutra ćemo biti i mi na vašem mjestu pa očekujemo da će tada mladi imati razumijevanja za nas, zaključila je zamjenica župana Ištef Benšić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a