• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Srpanj
25

ZAMJENICA ŽUPANA POTPISALA UGOVOR S MATICOM UMIROVLJENIKA SIRAČ

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić potpisala je ugovor o financiranju projekta „Nabava harmonike i pikada“ sa zamjenikom predsjednika Matice umirovljenika Sirač, Vladimirom Milerom.

U 2013. godini donijeli smo program za umirovljenike kojeg je odobrila Županijska skupština, a pritom je uspostavljen i Odbor za umirovljenike pri Županijskoj skupštini. Od dolaska župana Damira Bajsa napravljen je veliki zaokret u postupanju prema umirovljenicima, te Županija izdvaja mnogo više novca za građane treće životne dobi. Ipak, naša županija pripada starijim županijama u Republici Hrvatskoj, jer svaki peti stanovnik je iznad 65 godina, izjavila je zamjenica župana Ištef Benšić, te nadodala. Ovaj program za umirovljenike temelji se na tri kategorije, zdravstvenu skrb, socijalnu zaštitu i društveni dio. Projekt kojeg ste vi prijavili pripada upravo u društveni dio. Važno je da se okupljate, nalazite sadržaje koji vas vesele, jer to je nešto čime pridonosite kvaliteti života.

Naime, Matica umirovljenika Sirač kandidirala je projekt vrijedan 10.000 kuna, a pod nazivom „Nabava harmonike i pikada“. Projekt im je odobren, a time su se našli u društvu 21 županijske udruge umirovljenika koje će za svoje projekte dobiti 335.000 kuna temeljem županijskog Javnog poziva koji je išao prema umirovljeničkim udrugama.

Nama je čast što nam je ovaj projekt odobren. Mi bez pomoći Županije ne bismo mogli, jer mala smo Udruga koja broji 331 člana. Od vlastitih sredstava ne možemo organizirati izlete, druženja s drugim udrugama, niti pomoći starijim osobama. Mi imamo par udruga s kojima se družimo, oni dolaze kod nas, mi kod njih, a jedino uz financijsku pomoć drugih to uspijemo organizirati. Također, imamo i pjevački zbor koji će ići i na državno natjecanje, a to sve zahtijeva financije. Uz vašu pomoć to sve možemo uspješno ostvariti. Isto tako, imamo dobru suradnju i s Općinom, rekao je Miler.

Ova sredstva koja naši umirovljenici dobiju od Županije puno znače, što njima, što nama. Naše umirovljenike bih pohvalio jer su jedna od najaktivnijih udruga u općini. Svi novci koje su dobili nisu bačeni, jer uspješni su u svemu što rade, zaključio je zamjenik načelnika Igor Supan.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a