• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Srpanj
18

ZAMJENICA ŽUPANA POTPISALA UGOVOR S UDRUGOM UMIROVLJENIKA ŠTEFANJE

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić potpisala je ugovor o financiranju projekta „Druženje umirovljenika“ s predsjednikom Udrugom umirovljenika Štefanje, Josipom Golubićem.

Udruga umirovljenika Štefanje javila se na županijski Javni poziv koji je išao prema umirovljeničkim udrugama i kandidirala je projekt „Druženje umirovljenika“ vrijedan 9 000 kuna. Dobivena sredstva iskoristit će za druženje umirovljenika i jednodnevni odlazak u toplice, obilazak starijih i teško bolesnih sa prigodnim paketićem voća. Udruga umirovljenika Štefanje jedna je od 21 županijske udruge umirovljenika koje će dobiti 335 000 kuna za svoje projekte, a kojima je cilj podizanje kvalitete života građana treće životne dobi. Dio je to ukupnosti koje Bjelovarsko-bilogorska županija izdvaja za umirovljenike s područja županije.
Do 2013. godine Županija je izdvajala tek 12 000 kuna godišnje za umirovljenike, a danas izdvajamo oko pola milijuna kuna. Potrebe umirovljenika na razini županije su različite, ali sve aktivnosti koje vi provodite sve je to obuhvaćeno programom za umirovljenike koje smo donijeli još 2013., a verificirala ga je Županijska skupština. Taj program se odnosi na aktivnosti populacije treće životne dobi, socijalnu skrb, zdravstveni i društveni dio. Društveni dio obuhvaća i vaš projekt, a napomenut ću i informatičku obuku koju provodimo. Veliki broj naših udruga je prošao informatičku edukaciju, a možda će to vas i zanimati, pa temeljem sljedećeg Javnog poziva možete i vi to prijaviti. Od 2013. godine imamo i Odbor za umirovljenike, a to je samo dio u kojemu vrednujemo i dajemo veće značenje našim sugrađanima treće životne dobi. Populacija nam je sve starija, svaki peti stanovnik je iznad 65 godina, ali taj trend je i u cijeloj Hrvatskoj, pa i u EU, izjavila je zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić.
Zahvaljujemo se na donaciji. Mi posjećujemo naše bolesne, u njihov dom, ali i u bolnicu. Mi kao Udruga idemo i na pogrebe naših koji nam odlaze, njima dajemo posljednju počast i obaveza nam je kupiti vijenac, pa će i ova donacija dobro doći i za taj dio. Na taj način se opraštamo od naših članova. U ime Udruge zahvaljujem se Županiji, posebno zamjenici župana i županu što je pokrenuo ovaj program. Koristim priliku da se zahvalim i Općini Štefanje jer nam i oni pomažu, rekao je predsjednik Udruge, Golubić

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a