• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Srpanj
21

Završena obnova županijske prometnice Rogoža – Vukovje

Župan Miroslav Čačija u pratnji gradonačelnika Grada Garešnice Velimira Žunca, ravnatelja Županijske uprave za ceste Damira Grbanovića, direktora „Cesta“ d.o.o. Stjepana Bogovića, pročelnika Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu Želimira Curiša i predsjednika Mjesnog odbora Veliko Vukovje Josipa Tomića obišao je obnovljenu dionicu županijske prometnice od naselja Rogože do Vukovja na području grada Garešnice.

Riječ je o dionici dugoj 5 600 metara, za koju je Županijska uprava za ceste izdvojila 3 milijuna i 200 tisuća kuna. Obnova je započela još prošle godine, no završena je ovih dana.

Prema riječima predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora Josipa Tomića, na ovu se obnovu čekalo 40 godina i za stanovnike ovoga kraja, od velike je važnosti.

Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija ima jednu od najgušćih cestovnih mreža u HRvatskoj. Izgrađenih je prometnica više od tisuću i pol kilometara, od kojih su  tisuću i dvjesto kilometara županijske prometnice, a državnih je tristotinjak kilometara. Posljednjih nekoliko godina, u obnovu i modernizaciju županijskih prometnica godišnje se prosječno ulaže 35 milijuna kuna. 

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a