• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Listopad
14

Završna konferencija projekta BE World-class

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održana je završna konferencija projekta BE World-class. U sklopu projekta održale su se edukativne radionice iz područja razvoja i dizajna aplikacije za mobilne uređaje temeljene na Microsoft platformi (Windows Phone).

Riječ je o projektu u sklopu programa IPA IV „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih“ putem kojeg je sklopljen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja kapaciteta lokalnih ustanova za obrazovanje odraslih u provedbi obrazovanja za programere mobilnih aplikacija,“ čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Algebra. Ukupna vrijednost projekta je 153.273,54 eura , od kojih je 94,09% financirano europskim novcem. Partneri na projektu su Bjelovarsko-bilogorska županija, Strukovna škola Đurđevac i Tehnička škola Bjelovar.

Cilj projekta bio je poboljšati kvalitetu tehničkog obrazovanja odraslih u Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko Križevačkoj županiji radi povećanja konkurentnosti ICT programera aplikacija za mobilne uređaje na nacionalnom i globalnom tržištu.

U sklopu projekta školovali smo 36 polaznika koji su bili nezaposlene osobe i 9 nastavnika iz dvije tehničke škole iz Bjelovara i Đurđevca ne bi li krenuli na ovom području, u ove dvije Županije, zapravo nuditi programe obrazovanja za razvoj mobilnih aplikacija kojih do sada ovdje nije bilo.  Išli smo za time da školujemo mlade ljude koji bi postali programeri internet aplikacija, odnosno aplikacija za mobilne uređaje.  Opremljene su dvije školske učionice jedna u Đurđevcu, a jedna u Bjelovaru. Tako smo i izgradili kapacitete da te ustanove mogu i dalje nuditi takvo obrazovanje odraslima, odnosno svima onima koji su zainteresirani. I evo.  Iako je projekt završio prije tri dana troje od tih 36 polaznika se zaposlilo u struci, a četvero je dobilo neke druge poslove, ali i oni su se zaposlili, rekao je Mislav Balković ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Algebra.

Završnoj konferenciji projekta prisustvovao je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs koji je i pozdravio sve okupljene.
Danas je završna konferencija IPA programa koji je vezan uz predpristupne fondove Europske unije, zadnji takav u kojem ćemo mi biti. Projekt je rađen proteklih godinu dana, a Bjelovarsko-bilogorska županija bila je partner na tom projektu. Moram reći da mi je izuzetno drago, jer se radi o obrazovanju odraslih osoba. Program je vezan uz činjenicu da se žele informatički unaprijediti i vezan je uz jednu konkretnu stvar, a to je razvoj mobilnih aplikacija.  Reći ću da je na tom projektu bilo 36 polaznika i 9 profesora, a ono što želimo je da ti ljudi nakon polaska programa budu zaposleni, a prve naznake su dobre, zaključio je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a