• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Srpanj
6

Završna konferencija projekta EU „Lokalna partnerstva za zapošljavanje- faza 3“

Rezultati projekta financiranog od strane Europske unije "Lokalna partnerstva za zapošljavanje-faza 3", kojem je opći cilj bio smanjiti nezaposlenost i prijetnje od nove nezaposlenosti, predstavljeni su 4. srpnja 2011. godine na završnoj konferenciji održanoj u hotelu Regent Esplanade u Zagrebu.

         U sklopu projekta, koji je financiran u okviru IV. komponente programa pretpristupne pomoći IPA s 1,9 milijuna eura i čiji je korisnik bio Hrvatski zavod za zapošljavanje, restrukturirano je sedam postojećih te osnovano 13 novih lokanih partnerstva za zapošljavanje, među kojima i LPZ-e Bjelovarsko-bilogorske županije koje broji 18 članova iz javnog,privatnog i civilnog sektora, u svrhu unapređenja razvoja ljudskih potencijala i provođenja aktivne politike tržišta rada, istaknuto je na predstavljanju. HZZ je prepoznao važnost lokalnih partnerstava te odlučio ojačati okvir za aktivnosti na lokalnim tržištima rada, kazala je ravnateljica HZZ-a Ankica Paun Jarallah, naglasivši važnost planiranja na lokalnoj razini, predlaganja mjera i projekata.
            Projekt „LPE-faza 3“ se nadovezao na rezultate dosadašnjih projekata vezanih za lokalna partnerstva za zapošljavanje koje je HZZ proveo kroz EU programe CARDS 2002 i CARDS 2004.
          Joachim Frede, voditelj projektnog tima, kazao je da su tijekom provedbe, koja je trajala od studenog 2009. do srpnja 2011., godine, izrađene strategije razvoja ljudskih potencijala za sve županije i akcijski planovi na županijskoj razini, te provedena obuka kadrova o Europskoj strategiji zapošljavanja i Europskom socijalnom fondu. Dodao je da je u tom razdoblju održano 150 različitih sastanaka, okruglih stolova i ostalih događaja kroz koje je prošlo oko 2 tisuće sudionika.
          Rima Joujou Deljkić, voditeljica projekata socijalne politike i zapošljavanja Delegacije Europske unije u Hrvatskoj, istaknula je da projekt ovime nije završen budući da su partnerstva još mlada i potrebna im je potpora za razvoj.

  Dokumenti za download
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a