• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Studeni
7

ZIMSKE SLUŽBE SPREMNO ČEKAJU SNIJEG

U Cestariji Bjelovar održana je smotra vozila i strojeva zimske službe za područje nadcestarije Bjelovarsko- bilogorske županije.

Predstavnici Službe inspekcije cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i  predstavnici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske obavili pregled 25 vozila i 5 utovarnih strojeva. Vozila su u vlasništvu tvrtke Ceste d.d . i kooperanata. Smotri su prisustvovali zamjenik župana Neven Alić i v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i fondove EU Igor Premužić.
Željko Jozić, šef stožera zimske službe za održavanje tvrtke Ceste d.d., rekao je da se na zna koliko će posla zimska služba ove godine imati na području županije. Vremenska prognoza iz Državnog hidrometeorološkog zavoda stiže dan do dva unaprijed pa će dežurne službe u stožeru  u svakom trenutku biti spremne. Za borbu sa poledicom ostalo je oko 450 kilograma soli od prošle godine, a nove naručene količine stigle su još jučer.
U Bjelovarsko- bilogorskoj županiji u zimskom se periodu održava 258 kilometara državnih cesta i 1077 kilometara županijskih i lokalnih cesta, pri čemu prednost prilikom čišćenja imaju državne i županijske ceste.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a