• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Studeni
4

ZNAJUĆI PROŠLOST U SIGURNIJU BUDUĆNOST

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i Bjelovarsko-bilogorske županije u poznavanju povijesti nastanka neovisne hrvatske države provodi već desetu godinu projekt pod nazivom “Znajući prošlost u sigurniju budućnost“.

Cilj mu je učenike pobliže upoznati s događanjima vezanim uz noviju hrvatsku povijest, odnosno Domovinski rat. Učenicima su podijeljeni pisani materijali( desetak dana prije održavanja natjecanja) u kojima su obuhvaćena sva pitanja koja su se pojavila u pisanom upitniku. Materijale su pripremili profesori povijesti, zemljopisa, etike i sl. uz sudjelovanje predstavnika Udruge. Vrednuje se ukupni rezultat koji postigne svaki razred obuhvaćen programom tako što se odredi postotak točnih odgovora koje su dali učenici iz istog razreda. Najbolji razredi kao nagradu za izniman rezultat nagrađeni su putem u herojski grad Vukovar 18. Studenog 2014.

Danas su test znanja ispunjavali svi učenici drugih razreda županijskih Srednjih škola, a učenike Srednje škole Bartola Kašića u Grubišnom Polju prije ispunjavanja testa znanja pozdravio je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Uz župana Bajsa učenike je pozdravio i predsjednik UHDDR-a Stipe Šola, kao i gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh.

Inače, u deset godina provođenja projekta “Znajući prošlost u sigurniju budućnost” test znanja ispunjavalo je gotovo 23 tisuće srednjoškolaca.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a