• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Kolovoz
26

Zoran Piskač i Željko Krapec ponovno najbolji orači Bjelovarsko – bilogorske županije

Na 10. natjecanju orača Bjelovarsko – bilogorske županije održanom u Novoj Rači, titule najboljih potvrdili su dvojica orača koji taj naslov nose već nekoliko godina.

Riječ je o Željku Krapecu i Zoranu Piskaču. Krapec je pobijedio u kategoriji pluga ravnjaka, Piskač u kategoriji pluga premetnjaka dok je u kategoriji konjskih sprega najbolji bio Đuro Šabarić. Prve su dvije natjecateljske kategorije zastupljene na državnom natjecanju, tako da će Željko Krapec i Zoran Piskač boje Županije zastupati uskoro u Karlovcu. Ovogodišnje  županijsko natjecanje u Novoj Rači bilo je jubilarno, a u dvjema natjecateljskim kategorijama nastupile su 22 ekipe.

Jednu od njih predvodio je Valentino Rusan iz Gornjih Sređena, koji je sa svojih petnaest godina bio najmlađi natjecatelj. Iznimno visoka temperatura od 39 stupnjeva celzija nije spriječila natjecatelje da se pokažu u najboljem svijetlu, a svi su nastupili u narodnim nošnjama bilogorskoga kraja. Jedna je pripala i županu Miroslavu Čačiji koji je u njoj uručivao nagrade najboljim županijskim oračima.  

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a