• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Kolovoz
24

ZORAN PISKAČ I ŽELJKO KRAPEC PONOVNO NAJBOLJI ORAČI BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Pobjednici 12. natjecanja orača Bjelovarsko- bilogorske županije, održanog u Ivanskoj su Zoran Piskač iz Prgomelja i Željko Krapec iz Severina. Kao i prošle godine, pobjedu su odnijeli kategoriji pluga ravnjaka i pluga premetnjaka. U oranju sa konjskim zapregama pobjedio je Jure Capan iz Ivanske, također prošlogodišnji pobjednik.


U te tri kategorije, vještinu u vještini oranja odmjerio se dvadeset i jedan natjecatelj, što je do sada najveći broj.  Ove  godine, uz višegodišnju natjecateljicu Anu Dobri  iz Dežanovca, pridružila se još jedna žena  Blanka Ralica iz Purićana i to u oranju konjskom zapregom.
Unatoč kišnom vremenu i mokroj zemlji, no natjecatelji su dali sve od sebe i pokazali zavidnu vještinu u oranju. 
Pozdravljajući sudionike ovogodišnjeg natjecanja župan Damir Bajs istaknuo je da je logično što je Županija nositelj organizacije natjecanja orača, jer poljoprivredna smo županija, a razvoj i promocija poljoprivrede i svega što je uz nju vezano  je naš interes.
Organizatori, Bjelovarsko-bilogorska županija i Županijska udruga za organizaciju natjecanja orača dodijeli su nagrade najstarijem oraču, a to je bio Ivan Ivanuš iz Galovca (grad Bjelovar), najmlađem Luki Perkoviću (13 godina) iz Galovca (grad Bjelovar), ženi oračici Ani Drobni iz Dežanovca i najupornijem oraču Damiru Katanici iz Orovca.
Inače, sedam je orača bilo mlađe od 30 godina.
Na državno natjecanje, koje  se 31. kolovoza održava u općini Donji Andrijevci kod Slavonskog Broda, odlaze pobjednici kao i drugoplasirani Ivan Despetović.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a