• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
17

ŽUPAN BAJS ČLAN NOGOMETNOG KLUBA „NK DRAGANEC I DONACIJA PBZ-A NOGOMETNOM KLUBU „DRAGANEC“

Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb, uz prisustvo župana Damira Bajsa, potpisao je Ugovor o donaciji Privredne banke Zagreb za nogometni klub „Draganec“ s njegovim predsjednikom Vilimom Sabolićem. Prilikom potpisivanja ugovora čelništvo kluba županu Bajsu uručilo je člansku iskaznicu Nogometnog kluba „Draganec“ čime je župan Damir Bajs i službeno postao njihov član.

Naime, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna. Nakon ženskog rukometnog kluba iz Velikog Trojstva, Udruge slijepih Bjelovar, Udruge Impress, Astronomskog društva Kumova slama, Dječjeg vrtića Končanica i Nogometnog kluba Ivanska ugovor s PBZ-om potpisao je i nogometni klub „Draganec“ te tako ostvario donaciju od 12,5  tisuća kuna što će im uvelike olakšati rad.

Nogometni klub „Draganec“ osnovan je 1964. godine i od tada privlači u svoj klub zaljubljenike u sport, odnosno nogomet. Mogu se pohvaliti natjecanjem u 1. Županijskoj nogometnoj ligi i to od ove godine. U klubu se radi s tri pogona – seniorima, juniorima i pionirima, sveukupno sa šezdesetak igrača. Donacija Privredne banke Zagreb i više nego dobro će im doći, a sredstva će uložiti za rad s najmlađima, kupovinu opreme i naravno nogometnih lopti.

Podsjetimo kako Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

Mi kada smo ušli u 1. Županijsku ligu naša obaveza je bila da osnujemo i juniore. Trenutno brojimo 57 igrača, a klub broji tridesetak članova. Ova sredstva iskoristit ćemo upravo za naš najmlađi uzrast, rekao je predsjednik NK „Draganec“ Vilim Sabolić.

U ime Privredne banke Zagreb mogu reći da nam je drago što možemo pomoći svojim sredstvima NK „Draganec“. Formiranje omladinskog pogona iziskuje određena financijska sredstva i ponavljam da mi je drago što možemo pomoći razvoju vašeg kluba i uspjesima, a sukladno tome i ostvarivanju rezultata u narednom periodu. Nadam se da će ova sredstva biti dobro utrošena, izjavio je Mario Lončar. 

PBZ je odlučila vratiti dio sredstava iz poslovanja udrugama i ustanovama s područja naše županije što sada i realiziramo. Želja PBZ je da potpore idu prema mladima i da se taj novac usmjeri prema onima kojima je to najpotrebitije. Mislim da smo danas na pravom mjestu. Predložili smo da se potpiše ugovor s NK „Draganec“ i to znači da će ovih 12.5 tisuća kuna biti potrošeno  za naše najmlađe. Ja čestitam na natjecanju u 1. Županijskoj ligi i na dobrim rezultatima. Mi smo predlagali da donacije idu nogometnim klubovima jer daju mogućnost mladima da budu u sportu i da ne budu samo pred računalom. Ipak nogometni klubovi imaju najveći broj mladih ljudi, a ako mladim ljudima ne dajete mogućnost za sportsku aktivnost, ne možemo očekivati da će oni sami to napraviti. Ja se nadam da će vam ova donacija  pomoći i da ćete je iskoristiti na pravi način, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a