• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Ožujak
29

ŽUPAN BAJS I DIREKTOR FRDELJA O BOLJOJ POVEZANOSTI BJELOVARA I ZAGREBA VLAKOM

Na poziv bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa u radnom posjetu županiji boravili su čelnici HŽ Putničkog prijevoza na čelu s direktorom Robertom Frdeljom. U izaslanstvu direktora Frdelje bili su i Snježana Malinović direktorica Prodaje i marketinga, Ivan Škrtić menadžer Poslovne jedinice Prodaje i Lidija Musić šefica Regionalne jedinice Varaždin.

Teme radnog sastanka bile su dovršetak pruge Sveti Ivan Žabno – Gradec i uvođenje novih linija vlakova iz Bjelovara prema Zagrebu i obratno. Naime, dovršetkom pruge Sveti Ivan Žabno – Gradec, Bjelovar i Zagreb povezat će se na svega 50-ak minuta vožnje vlakom, što će uvelike značiti svima onima koji putuju na toj relaciji, a posebice našim radnicima i studentima.

Riječ je o pruzi čiju je izgradnju inicirao upravo župan Bajs, a Bjelovarsko-bilogorska županija ishodila svu potrebnu dokumentaciju. Danas se ona gradi novcima Europske unije i prva je to pruga koja se gradi u Hrvatskoj nakon više od 40 godina. Kada se pruga, krajem ove godine i dovrši, župan Bajs želi da naši putnici imaju mogućnost putovanja u Zagreb direktnim voznim linijama prilagođenim njihovim potrebama.

S tim se složio i direktor HŽ Putničkog prijevoza Robert Frdelja i u skladu s tim osnovat će se stručno Povjerenstvo koje će sačinjavati predstavnici HŽ Putničkog prijevoza i predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije kako bi se došlo do najboljih rješenja. Sastanak Povjerenstva održat će se već idućeg tjedna, a riječ je o prvom takvom Povjerenstvu kojeg HŽ Putnički prijevoz ima s jednom hrvatskom županijom.

Na radnom sastanku dogovoreno je i uvođenje novih direktnih linija još tijekom 2017. godine na relaciji Bjelovar - Zagreb, posebice u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, o čemu će također svoj prijedlog dati Povjerenstvo. Naime, vozni red mora se prilagoditi putnicima složili su se sudionici sastanka s jedne strane, a s druge strane mora im se pružiti kvalitetnija usluga.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a