• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Travanj
25

ŽUPAN BAJS I SURADNICI U POSJETI GIMNAZIJI BJELOVAR

Zajedno sa ravnateljem Želimirom Vujićem, župan Damir Bajs i suradnici predstavili su projekt „Povećanje energetske učinkovitosti na zgradi Gimnazije u Bjelovaru“, nakon čega su zajedno obišli prostor Gimnazije Bjelovar.

Bjelovarsko-bilogorska županija kao osnivač javne ustanove Gimnazije Bjelovar ima pravo na sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti sukladno Javnom natječaju za sufinanciranje energetske učinkovitosti u zgradarstvu. Sredstva Fonda dodjeljuju se putem pomoći i subvencija. Po ovom natječaju Fond će Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dodijeliti sredstva u iznosu do 80% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja jer pripada prvoj skupini jedinica područne samouprave čija je vrijednost indeksa razvijenosti manja od 75% prosjeka RH. Župan Damir Bajs istaknuo je da za projekte od značaja za naš kraj moramo i možemo biti aktivni kako bi dobili sredstva na natječajima iz fondova, ministarstava i Europske unije. „Kada govorimo o najvećem pojedinačnom projektu koji će biti prijavljen na natječaj energetske učinkovitosti u iznosu preko 2.000.000,00 kuna, očekujemo da 1.400.000,00 kuna dobijemo od Fonda, a ostatak će financirati Županija“ – rekao je Bajs.
Cilj projekta je poticati poboljšanja energetske učinkovitosti u zgradarstvu – na zgradi Gimnazije u Bjelovaru. Ovim projektom predviđa se izmjena vanjske stolarije, zatim  toplinska i hidroizolacija krovišta i sanacija vanjske ovojnice, a da se pri tome zapošljavaju proizvođači građevinskog materijala (vanjskih prozora) te izvođači radova. Osim povećanja energetske učinkovitosti, na projektu se želi dodatno angažirati poduzetništvo Županije, kako proizvođače, tako i izvoditelje radova, a Županija kao sredina čiji su prioriteti razvoj turizma, kvalitetno obrazovanje, te zaštita okoliša ovim projektom uvelike će doprinijeti ostvarenju svojih ciljeva i smanjiti troškove energenata.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a