• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
26

ŽUPAN BAJS NA 10. VEČERI NACIONALNIH MANJINA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je na jubilarnoj 10. Večeri nacionalnih manjina, na kojoj su se kroz pjesmu i ples, predstavila kulturno-umjetnička društva osam nacionalnih manjina, te posebni gosti iz Albanije i Zagreba.

Velik broj posjetitelja u školsko-sportskoj dvorani u Bjelovaru, ali i izvođača, dokaz je da ova manifestacija raste iz godinu u godinu. Mjesto je to gdje se pokazuje bogatstvo kulture, različitosti, ali i međusobnog zajedništva i uvažavanja. Potporu Večeri nacionalnih manjina, koju organizira Češka Obec Bjelovar, i ove godine dala je i Bjelovarsko-bilogorska županija, na čelu sa županom Damirom Bajsom, koji je primio priznanje za doprinos održavanja ove kulturne manifestacije.

Kad govorimo o 10. Večeri nacionalnih manjina, to pokazuje da "Češka Obec" Bjelovar, na čelu sa Miruškom Lončar, ima izrazitu želju i volju uz potporu Grada i gradonačelnika da napravi ovakvu manifestaciju. Ova manifestacija je prerasla okvire grada, kao i okvire županije. Reći ću da nije slučajno da se ovakva večer događa u ovom gradu, u ovoj županiji. Grad Bjelovar, kao i županija, čije je sjedište Bjelovar, ima tradiciju multikulturalnosti i suživota, a to pokazuje raznolikost ukupnosti života, koji se zbiva ovdje, rekao je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a