• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
30

ŽUPAN BAJS NA DODJELI PRIZNANJA „ZLATNA KUNA“

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sudjelovao je na svečanosti dodjele priznanja „Zlatne kune“ – HGK – Županijske komore Bjelovar najuspješnijim tvrtkama u 2015. godini, te i sam uručio priznanja najuspješnijem velikom trgovačkom društvu tvrtki Čazmatrans promet d.o.o., te priznanje Daruvarskoj tiskari povodom 60 godina postojanja i kontinuiranog rada.

„Zlatnu kunu“ za najuspješnije veliko trgovačko društvo  dobila je tvrtka Čazmatrans promet d.o.o. iz Čazme, „Zlatnu kunu“ za najuspješnije srednje trgovačko društvo dobila je tvrtka  Kudumija Trade d.o.o. iz Bjelovara , dok je priznanje za najuspješnije malo trgovačko društvo nagrada „Zlatna kuna“ došla u ruke tvrtke Vedriš d.o.o. iz Bjelovara. Inače, kriteriji za dodjelu priznanja su financijski rezultati, ukupni poslovni image trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju te doprinos razvoju županijskog gospodarstva.

Također,  dodijeljeno je i posebno priznanje za dugogodišnje poslovanje i to za 60. godina kontinuiranog rada i poslovanja priznanje je uručeno Daruvarskoj tiskari. Dodjela priznanja HGK – Županijske komore Bjelovar ove godine protekla je u ozračju dobrih gospodarskih rezultata i brojki, jer kako se čulo na svečanosti dodjele Zlatne kune, sve županijske gospodarske brojke su u plusu.
„Ova nagrada mi znači, jer svaka pohvala je podstrek za daljnje korake prema poboljšanju poslovanja u prometu, organizaciji i kvaliteti. U zadnjih pet godina dogodila se rekonstrukcija tvrtke gdje smo se mi iz trgovačkog dijela bacili u proizvodnju. Izlazimo na vanjsko tržište, izvozimo u zemlje oko nas. Zaposlenih je trenutno 96, a osnovna djelatnost je najam i proizvodnja šatora i montažnih hala. Plan nam je širiti se i dalje na vanjska tržišta“, naglasio je Darijo Kudumija direktor tvrtke Kudumija Trade koja je primila priznanje „Zlatna kuna“ za najuspješnije srednje trgovačko društvo.

„Dobivanje „Zlatne kune“ je potvrda našeg rada. Rezultati su pozitivni i imamo konstantan rast izvoza što je najvažnije u našem proizvodnom dijelu, jer domaće tržište stagnira. Izvozimo u zemlje Europske unije i zemlje regije. Bavimo se proizvodnjom  gromobranskog i elektro-pribora, a ima nas 13 zaposlenih“, naglasio je Davor Vedriš direktor tvrtke Vedriš dobitnice nagrade „Zlatna kuna“ za najuspješnije malo trgovačko društvo.

„Svaki pomak je dobar pomak. U našoj županiji imamo povećanje ukupnog prihoda za 3%, imamo veći broj zaposlenih, ukupna zapošljivost je veća, manji je broj nezaposlenih i to za 2555. Znatno su povećane investicije i to za 49%. Isto tako, kada govorimo o mali i većim poduzetnicima, investicije su itekako povećane. Svi pokazatelji su povećani i pokazuju pomak na bolje. Investicije su značajne, izvoz je povećan i jedina smo županija koja ima povećanu bilancu. Najveći pomaci su u industriji, i to kompletna industrija, ali ponajviše u drvnoj i prehrambenoj industriji. Najveći izvoznici su Koestlin, koji izvozi 50% od ukupne proizvodnje, zatim Kronošpan i Prima. Izvoz nam se kreće oko 800 milijuna kuna, a kada gledamo bilancu izvoz uvoz, u izvozu smo jači za 110 milijuna kuna. Županija u svakom slučaju ide u dobrom pravcu“, rekao je Jakov Ćorić predsjednik HGK – Županijske komore Bjelovar.

„Prema kriterijima HGK ispalo je da smo mi u 2015. ostvarili rezultate koji zaslužuju Zlatnu kunu. Mi iz dana u dan obnavljamo vozni park, obavljamo kvalitetan posao, dobivamo nove poslove i to su ljudi prepoznali na tržištu i poslovanje nam ide dobro. Što se tiče naše veličine, mi smo najveći autoprijevoznik, imamo 700 autobusa, 1300 zaposlenih i pokrivamo cijelo područje Hrvatske, osim dijela Istre, Like i Primorsko goranske županije. Stečaj je dosta dugo trajao i okončan je na kvalitetan način, radnici su preuzeli poduzeće i danas su oni 100% vlasnici. Planovi za sljedeću godinu su da nastavimo pozitivan trend, odnosno da povećamo dobit i unaprijedimo poslovanje“, naglasio je Damir Pavlović ispred Čazmatrans prometa tvrtke koja je dobila Zlatnu kunu za veliko trgovačko društvo.

„Bjelovarsko-bilogorska županija i njeno gospodarstvo od 2014. godine bilježi iznimno dobre rezultate, trendovi su pozitivni, imamo porast prihoda, dobiti i posebno bih istaknuo, porast ulaganja. Imamo milijardu i 200 milijuna kuna ulaganja u ove dvije godine, ulaganja ponajviše u naše pogone što za naše gospodarstvo čini podstrek za budućnost. Temeljem toga imamo i porast zaposlenih u gospodarstvu, i to preko 1000 za dvije godine. Sada čekamo rezultate za  2016. godinu koja bi trebala nastaviti taj trend. Ovdje u Komori potvrđujemo one najbolje, a predvodnici  su oni koji najviše rade i ulažu, a ja im na tome čestitam“, rekao je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a