• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Veljača
25

ŽUPAN BAJS NA GODIŠNJOJ SKUPŠTINI MATICE UMIROVLJENIKA GRADA ČAZME

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je redovnoj godišnjoj Skupštini Matice umirovljenika Grada Čazme.

Riječ je o Matici umirovljenika koja okuplja oko osamsto članova na području grada Čazme. Njen predsjednik Franjo Dijanić na skupštini je iznio sve ono što se radilo tijekom prošle godine, od pomoći svojim članovima, preko druženja i putovanja do organizacije rada. Posebno je zahvalio Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Damiru Bajsu koji ima razumijevanje za građane treće životne dobi i pomaže rad svih županijskih Matica umirovljenika, pa tako i one čazmanske.


Pohvalio bih rad Matice umirovljenika generalno i Maticu Čazma ponaosob. To je niz aktivnosti koje ste proveli, kad se pogleda koliko je napravljeno, što se radi, kolike su aktivnosti u najmanju ruku zaslužujete pohvalu. Aktivnosti su razne od aktivnosti na svečanosti Dana grada, sportskih natjecanja, ali i natjecanjima u kvaliteti vina, ali najvažnije je da dajete pomoć svojim članovima. Ta ukupna aktivnost je bitna za sve nas. Nemojmo zaboraviti da je naša županija ta koja je vodeća po broju umirovljenika i osoba iznad 65 godina. Shodno tome u trenucima kada se prava smanjuju ljudi su oslonjeni na lokalnu zajednicu. Županija je osigurala sredstva za 2015. godinu i isplatila oko 2.5 milijuna kuna kroz sve programe za umirovljenike, što je najveći iznos ikada od postanka naše županije. Što se tiče tih sredstava drago mi je vidjeti da je to pomoglo radu Matice umirovljenika i pohvalio bih našu suradnju s vašom županijskom Maticom. Što se tiče 2016. godine uskoro ćemo potpisati ugovore s umirovljeničkim udrugama, a riječ je ugovorima o dodijeli županijskih sredstava umirovljeničkim udrugama koje su kandidirale svoje projekt na naš javni poziv, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a