• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Ožujak
7

ŽUPAN BAJS NA GODIŠNJOJ SKUPŠTINI SREDIŠNJEG SAVEZA HRVATSKIH UZGAJIVAČA SIMENTALSKOG GOVEDA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima sudjelovao je na godišnjoj skupštini Središnjeg saveza hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda, koja je održana u hotelu „Bilogora“ u Grubišnom Polju.

Sva izvješća i plan rada za 2018. godinu usvojeni su jednoglasno, a tom prilikom voditelj uzgojnog programa Središnjeg saveza Josip Crnčić, iznio je brojne aktivnosti Saveza i naglasio aktivnosti oko genomske selekcije koji su dali odlične rezultate.

Na kraju skupštine donijeti su zaključci koji će biti prezentirani Ministarstvu poljoprivrede, Vladi i Predsjednici Republike Hrvatske.

„Ovaj dio Hrvatske vezan je uz stočarstvo i simentalsko govedo. Ovo je županija u kojoj 20% BDP-a proizlazi iz poljoprivrede, a ponajviše iz stočarstva. Kada govorimo o simentalskom govedu, to je tradicija hrvatskog stočarstva, a Bjelovarsko-bilogorska županija provodi aktivnosti upravo uz simentalska goveda. U našoj županiji postoji 69 tisuća goveda, većinom simentalskih, što radi 3 500 registriranih OPG-ova i ja sam uvjeren da oni moraju imati dobru budućnost. Drago mi je što ste u Grubišnom Polju, a to pokazuje vašu želju da se aktivno razgovara o trenutnoj problematici i drago mi je da sam dio toga danas.“, u svom obraćanju rekao je župan Bajs.

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a