• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Prosinac
3

ŽUPAN BAJS NA MEĐUNARODNOM DANU OSOBA S INVALIDITETOM

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima pridružio se obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom kojeg je u bjelovarskom hotelu Central organizirala krovna Udruga invalida Bjelovar.

Krovna udruga invalida okuplja tako četiri udruge Udrugu tjelesnih invalida Bjelovar, Udrugu slijepih i slabovidnih, Udrugu gluhih i nagluhih te Udrugu mentalno retardiranih osoba, sveukupno dvije tisuće članova. Svi oni zajedno družili su se na svoj dan, a Međunarodni dan osoba s invaliditetom čestitao im je i župan Damir Bajs.

To je vrijeme kada se svi trebamo sjetiti naših sugrađana, koji imaju tjelesno oštećenje da imaju izvjesnu potrebu za suradnjom sa zajednicom, a zajednica mora pomagati njima. Kada govorimo o najmlađima, uspjeli smo osigurati asistente u nastavi za sve naše školarce. Iako nije bilo lako, to je bilo nešto što je bilo nužno i mislim najbitnije da smo time osigurali mogućnost da najmlađi već u najranijoj dobi spoznaju da zajednica brine o njima. Kada govorimo o našim sugrađanima, srećom imamo udruge, koje rade, promiču i imaju aktivnosti vezane uz to. Bjelovarsko-bilogorska županija nije ovdje samo na ovom Međunarodnom danu, nego i partner u nizu programa i sufinancira naše udruge. Moram reći da naša županija uz sve ostalo je jedina županija u Hrvatskoj, koja samostalno ima osnivačka prava, u ovom slučaju nad "Suvenirom" Sirač, ustanovom gdje rade osobe s invaliditetom, jedna od tri u cijeloj Hrvatskoj. Naša izdvajanja iz proračuna su znatna upravo radi tog razloga, ali i drugih programa, koji su vezani uz naše sugrađane. Inkluzija je uključenost u sve, od školstva, od rada, od prava na rad, od prava na ukupnost društvenog života i ključ za to da se oni osjećaju kao ravnopravni sugrađani u svakom pogledu, rekao je župan Bajs.

Također, župan Bajs uručio je i diplome polaznicima koji su uspješno završili startUp program koji je obuhvaćao pripremu za poduzetništvo, a održan je i tečaj za Europsku računalnu diplomu ECDL- operatera. Upravo ECDL diplome župan Bajs uručio je polaznicima.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a