• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Siječanj
18

ŽUPAN BAJS NA OBILJEŽAVANJU DANA GRADA GAREŠNICE

Župan Damir Bajs sa suradnicima pridružio se obilježavanju Dana grada Garešnice, a višednevna događaja obuhvatila su i centralni dio proslave svečanu sjednicu Gradskog vijeća koju su upriličili brojni gosti.

Svečana sjednica Gradskoga vijeća bila je prilika da se istaknu svi važniji gradski projekti na kojima se radilo proteklih godinu dana. Gradonačelnik Žunac posebno je naglasio činjenicu kako je Garešnica prošlu godinu završila s do sada najvećom realizacijom gradskog proračunom od 23 milijuna kuna. Ne treba zanemariti ni činjenicu, kaže Žunac, kako Grad nema ni kune kredita i jamstava, što je najbolja garancija za projekte koji tek dolaze. Oni koji su iza Gareščana, dakle koji su već realizirani, tiču se izgradnje i obnove komunalne infrastrukture u vidu pješačkih staza, obnova doma, te ulaganja u tamošnju poduzetničku zonu. Obilježavanje Dana grada Garešnica bila je i prilika za svečano otvorenje novouređene zgrade u samom centru grada, a koja je svojim uređenjem postala novi dom Gradske uprave. Prigodno ju je otvorio župan Damir Bajs i gradonačelnik Velimir Žunac.

Dan Grada svim Gareščankama i Gareščanima čestitao je i župan Bajs. Financijska situacija Grada Garešnice je u plusu. To je omogućilo gradu, uz uspješno vođenje, da se napravi sve ono što se od Grada očekuje, a to nije malo. Očekuje se da se riješi pitanje komunalnog gospodarenja, cesta, nogostupa, mrtvačnica i svega što je bitno za život ljudi. Puno toga je napravljeno. Osim toga, Grad puno radi na projektima. Projekti su vezani uz gospodarstvo i treba istaknuti napor od same zone koja je u završnoj fazi, pa do Centra za poduzetnike koji treba biti na raspolaganju gospodarstvenicima. Grad je aktivan u pripremi projekata, a to znam zato što sam u stalnom kontaktu s gradonačelnikom. Proračun grada je najveći u povijesti, a to je upravo zbog projekata. Još treba riješiti pitanje ceste, poveznicu s magistralom, koja se veže uz poslovnu zonu, to ćemo napraviti na proljeće. Osim toga, Grad ima socijalnu osviještenost. U trenucima kada smo imali elementarnu nepogodu pa do nedavnog pitanja smještaja jednog branitelja, Županija i Grad su uvijek tu da pomognu. Lokalna samouprava mora biti na usluzi građanima. Pred nama je 2016. godina i moramo napraviti pomak u gospodarstvu. Mi se možemo pohvaliti da županija dvije godine za redom bilježi pozitivne pomake u gospodarstvu, jer bez posla za naše ljude nema ni ostanka na našim prostorima. Zato ću napomenuti da je Županija uvijek tu na usluzi i pomoći, istaknuo je župan Bajs u Garešnici.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a