• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Siječanj
17

ŽUPAN BAJS NA OBILJEŽAVANJU DANA GRADA GAREŠNICE

Župan Damir Bajs sa suradnicima pridružio se obilježavanju Dana grada Garešnice, a višednevna događaja obuhvatila su i centralni dio proslave svečanu sjednicu Gradskog vijeća koju su upriličili brojni gosti.

Svečana sjednica Gradskoga vijeća bila je prilika da se istaknu svi važniji gradski projekti na kojima se radilo proteklih godinu dana, a tiču se izgradnje i obnove komunalne infrastrukture, obnovu domova, te ulaganja u tamošnju poduzetničku zonu. Također, kao što je i uobičajeno na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja svima zasluženim pojedincima za razvoj, ali promociju svog grada.

Građanima Garešnice njihov dan čestitao je i župan Damir Bajs. „Zahvalio bih gospodinu Žuncu na suradnji u ove četiri godine koju smo imali. Oko ovog Dana Grada samo ću se nadovezati. On je vezan uz priznavanje Hrvatske. Kao pripadnik Hrvatske vojske sjećam se tih vremena. Sjećam se trenutka kada smo bili priznati. To je bio trenutak koji nitko od nas ne zaboravlja. Reći ću da je ovo bio jedan od krajeva koji je bio okupiran, ali koji je prvi obranjen.  Što se tiče Dana Grada Garešnice, reći ću da partnerski odnos Županije i Grada se u ove tri godine potpuno jasno vidio. Rekao bih da smo zajedno ostvarili niz projekata. Prisjetit ću se u ove četiri godine u Županiji, pa i u Garešnici stanja u gospodarstvu uz situaciju koju smo naišli u Županiji uz smanjenje broja zaposlenih i svega onoga što je bilo tada, rekao bih, u crnim brojkama minusima. Sada se situacija promijenila i možemo gledati dobre brojke u gospodarstvu, zapošljavanju i ulaganjima. Naznačit ću da je i Grad Garešnica dio ukupnosti te promjene. Mi smo surađivali na nizu projekata vezanih uz vodoopskrbu, uz socijalne službe i uz sve ono što nam je značilo. Uz sve ovo što sam rekao, naznačit ću da ipak ima stvari koje su pred nama, makar je četiri mjeseca do kraja našeg mandata. Uskoro ćemo imati sastanak s gradskom upravom, s gradskim čelnicima da riješimo pitanje najvećeg projekta koji imamo u ovoj županiji, a vezan je uz navodnjavanje. Županija će prijaviti taj projekt kada bude gotov, a nadam se da je sada pri kraju. Postoji i pitanje rješavanja u zdravstvu gdje smo također dali prijavu, ali naravno i uz pitanja koja su već prije dogovorena s bivšim gradonačelnikom, sada državnim tajnikom. Svima vama želim sretan Dan i da se lijepo osjećate danas u Garešnici“, istaknuo je župan Bajs na svečanoj sjednici.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a