• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Prosinac
20

ŽUPAN BAJS NA PRIGODNOJ SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA GRADA BJELOVARA

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana održana je prigodna sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara na kojoj je prisustvovao bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima. Riječ je o tradicionalnoj sjednici povodom završetka radne godine.

„Meni je drago da sam pozvan na ovu sjednicu. Rekao bih da je to odraz ukupnosti dobre suradnje Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara. Mislim da je logično da ta suradnja bude vezana uz projekte koje vodimo zajedno i reći ću da ih ima poprilično. Drago mi je da je ta suradnja vezana i uz Promemoriju, sporazum koji smo potpisali gradonačelnik Korušec i ja. Temeljem tog sporazuma puno stvari je riješeno u kratko vrijeme. Postoji suradnja na Javno-privatnom partnerstvu, suradnja u vodoopskrbi, gospodarskim objektima, na našem CGO-u i na mnogim drugim stvarima. Pokazuje se da su rezultati bolji kada zajedno radimo i kada zajedno osmišljavamo. 2016. godina je već treća godina zaredom s porastom gospodarstva i to bih istaknuo kao možda najvažniji dio ukupnosti onoga što moramo podcrtati. I prihodi i ulaganja, dobit i smanjenje broja nezaposlenih gotovo za trećinu, ali i porast zaposlenih u gospodarstvu gotovo za tisuću i porast plaća pokazuju tendenciju onoga što svi od nas očekuju. To su najveća ulaganja od gotovo 1,2 milijardu kuna. Temeljem toga pokazuje se druga stvar. Mi smo sredina koja može privući ulagače, koja ima lokalnu upravu i samoupravu, kako Grad, tako i Županiju koja će odgovoriti svime što je potrebno da bi došli ulagači, ne samo u izdavanju građevinskih dozvola, nego i u promjeni prostornih planova. Očekujemo da se u 2017. godini završe neki projekti kao što je gradnja pruge Sv. Ivan Žabno - Gradec, čime će Bjelovar postati prigradsko naselje grada Zagreba. Vjerujem da je to pravi put u budućnost, a to je da povučemo ukupnost naše paralele s metropolom koja ima ekonomsku i svekoliku snagu. Osim toga, očekujem dovršenje naše brze prometnice Zagreb - Vrbovec - Bjelovar, a u konačnici do Virovitice. Jučer sam bio kod premijera sa svim županima i naglasio sam sve ove projekte. Očekujemo radni posjet premijera i svih njegovih ministara. Nadam se da će ova Vlada pružiti potporu ukupnosti onoga što očekuje ovaj kraj, a to je da budemo jednaki s drugima.“, rekao je župan Bajs te svim vijećnicima i gradskoj upravi poželio sretan Božić i Novu godinu.

Dobru suradnju između Županije i Grada Bjelovara potvrdio je i gradonačelnik Antun Korušec.

„Ponovio bih da je suradnja Bjelovarsko-bilogorske županije i župana Damira Bajsa s Gradom Bjelovarom i sa mnom sjajna na protokolarnoj i na osobnoj razini. Zajedno smo pokrenuli brojne projekte, zajedno realizirali projekte i kada nastupamo zajedno prema državnim tijelima, prema javnosti, prema građanima, uvijek smo jači, uvijek smo uspješniji. Realiziramo projekte zbog razvoja, razvoja gospodarstva, ugode života, boljeg života građana. I ovom prigodom zahvaljujem županu na dolasku i na ovoj suradnji.“ izjavio je gradonačelnik Korušec te također svima čestitao Božić i Novu godinu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a