• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Travanj
29

ŽUPAN BAJS NA SASTANKU S GRADONAČELNIKOM ĐURĐEVCA O RJEŠENJIMA VODOOPSKRBOG PODRUČJA

Na poziv gradonačelnika Grada Đurđevca Željka Lackovića, župan Damir Bajs na današnjem sastanku izvijestio je javnost o Nacrtu prijedloga Uredbe o uslužnim djelatnostima kojom se definiraju vodoopskrbna područja u Hrvatskoj

Župan Bajs istaknuo je kako postoji zajednički interes Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Đurđevca oko vodoopskrbe područja zbog znatno manjih troškova odnosno ekonomski isplativijim rješenjima.
Prema nacrtu većina županija čine samostalna vodna područja, no Bjelovarsko-bilogorska županija i Koprivničko-križevačka su izuzetak te čine jedno vodno područje. Stupanjem na snagu takve Uredbe, zbog povećane duljine distribucije, dovest će do povećanja cijene vode za građane. Prijedlog da ove dvije županije čine jedno vodno područje smatra se lošim rješenjem iz nekoliko razloga. Zadnjih 15 godina gradi se sustav prema kojem se Bjelovarsko-bilogorska županija treba napajati vodom iz Đurđevca, a uloženo je pedeset milijuna kuna kako bi se to omogućilo. Župan Damir Bajs i gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković ne vide razloge zašto bi se Bjelovarsko-bilogorska županija napajala dvostruko skupljom vodom iz Koprivnice, kad Đurđevac ima bolje rješenje.
Odluka o spajanju u jedno uslužno područje još nije donesena, pa je ovo logičan smjer s obzirom da nitko ne želi plaćati duplo skuplju vodu. Rješenje je da se povuče magistralni vod od Đurđevca do vodospreme Banov Stol što je jeftinije i brže nego da se povlači vod od Delova prema Bjelovaru iz koprivničkih bunara.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a