• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Lipanj
5

ŽUPAN BAJS NA SKUPŠTINI LOVAČKOG SAVEZA BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je redovnoj godišnjoj skupštini Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije.

Redovna godišnja izvještajna Skupština Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije bila je prilika da se istakne sve ono što je županijski Lovački savez radio tijekom protekle godine. Pored brojnih aktivnosti lovci su posebno istaknuli, i pritom zahvalili županu Basju, na svim poduzetnim aktivnostima kako bi sve 43 udruge ponovno gospodarile sa svojim lovištima. Podsjetimo za naših 6 lovačkih udruga Ministarstvo poljoprivrede odbilo je bilo dati suglasnost da narednih deset godina  upravljaju svojim dotadašnjim lovištima, no zalaganjem Županije stvari su sjele na svoje mjesto.

Bjelovarsko-bilogorska županija ima 330 tisuća kuna od lovozakupnine kada govorimo o zajedničkim lovištima. Vi ste čuli koliko vam vraćamo, a lani je to bilo duplo više. Ja ću reći i ovako. Koliko god je bilo zahtjeva mi smo sve do jedne kune isplatili. Mi ćemo to napraviti i u 2016. Sada ćemo objaviti i natječaj, a na našoj Skupštini će se naći i 12  ili 13 mjera za unapređenje lovstva. Dakle, sve što je županijski Lovački savez i predložio mi smo i prihvatili. Ni jedna županija u Hrvatskoj nema toliko raznovrsnih mjera za lovstvo, naglasio je župan Bajs. 

Redovna godišnja izvještajna Skupština Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije bila je prilika da se uruče priznanja najuspješnijih pojedincima i najdugovječnijih lovačkim udrugama s područja županije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a