• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Ožujak
23

ŽUPAN BAJS NA SKUPŠTINI UDRUGE RODITELJA POGINULIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je redovnoj godišnjoj skupštini Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na redovnoj godišnjoj skupštini Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije okupilo se četrdesetak članova roditelja poginulih branitelja i tom prilikom iznijeli su sve što su radili tijekom protekle godine. Tako su roditelji obišli brojna mjesta diljem Hrvatske gdje su njihova djeca izgubila živote u Domovinskom ratu, odajući im počast, ali i čuvajući sjećanje na heroje Domovinskog rata. Upravo su roditelji podnijeli najveću žrtvu izgubivši svoju djecu koja su branila Hrvatsku i dala najviše što su mogli dati za našu Domovinu – svoje živote. Predsjednik  Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije Vinko Pervan zahvalio je Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Bajsu na potpori koju daje njihovom radu i Udruzi koja je kroz sve godine djelovanja udruge neupitna.

„Kada govorimo o našoj županiji mi smo prvo oslobodili naše područje, a nakon toga su naše postrojbe bile diljem Hrvatske od Dubrovnika do Slavonije. I to je jedan veličanstveni poduhvat koji mora biti zabilježen za budućnost. Vizavi toga županija ima velik broj postrojbi, velik broj poginulih i ranjenih i ima velik broj branitelja koji uvelike nadilazi broj branitelja iz nekih drugih županija s obzirom na broj stanovnika. Oni koji su poginuli, a nažalost bilo ih je puno previše,  na nama je da skrbimo o spomenu na njih. Ja zahvaljujem gospodinu Pervanu predsjedniku vaše Udruge i  vašoj Udruzi na aktivnostima koje imate, na svemu onome što radite da očuvate i zabilježite sjećanje na svoje najdraže“, naglasio je župan Bajs na godišnjoj skupštini Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a