• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Listopad
16

Župan Bajs na Zboru ratnih izvjestitelja HRT-a

Župan Damir Bajs prisustvovao je sjednici Zbora ratnih izvjestitelja Hrvatske radiotelevizije. Za svaku je pohvalu čvrsti i argumentirani stav župana Damira Bajsa o važnoj ulozi ratnih snimatelja i novinara u Domovinskom ratu, zaključak je Upravnog odbora ZRI-a HRT-a.

Smatram, istakao je Bajs i sam dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik 105.brigade da se u Hrvatskoj ne daje dovoljan dignitet ratnim novinarima i snimateljima koji su bili s nama na prvoj liniji bojišnica s mikrofonima i kamerama, prkosili životom ratnom užasu, s ciljem da istina o ratnim zločinima agresora nad Domovinom dođe što prije u svijet. Svi smo bili u istoj poziciji, s istim ciljem, spremni i vlastiti život dati za Hrvatsku. Nažalost, smatra Bajs, ratni novinari BBC-a i CNN-a  danas su priznati ratni heroji za svoj novinarski doprinos u nekom od ratova svijeta a naši ratni novinari i snimatelji su nepriznati i nerijetko im se događa da su zaboravljeni, bez riješenih statusa i na samoj margini hrvatskog društva, gotovo potpuno zaboravljeni.

Bajs je ponovno istakao da oštro osuđuje zatvaranje ratnog HRT-ovog dopisništva u Bjelovaru koje je pokrivalo četiri hrvatske županije, tvrdeći da mu  još uvijek nije jasan  program navodnih ušteda na HRT-u gdje je bilo zaposleno 23 zaposlenika, a županija je za daljnji rad centra bila osigurala i besplatni prostor. Moram istaći da gotovo svakodnevno nailazim i na nezadovoljstvo pretplatnika s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koji su uskraćeni za teme iz poljoprivrede, gospodarstva, kulture, aktivnosti nacionalnih manjina i druge teme iz života. Isto tako nelogično je da u kontinentalnoj Hrvatskoj postoje trenutno samo dva udaljena dopisništva HRT-a u Osijeku i buduće u Čakovcu, dok je u primorskim županijama aktivno čak 9 HRT-ovih centara !? Tom prigodom župan Bajs, kao nezavisni kandidat za novi parlamentarni saziv obećao je ratnim snimateljima i novinarima da će se u budućem sazivu  Sabora zauzimati i za rješavanje problema njihovih problema i prava gledatelja.

Kada su u pitanju aktivnosti ZRI-a HRT-a kao primjerice pokretanje inicijative da se obilježe sva mjesta gdje su poginuli članova Zbora, za svaku je pohvalu, istakao je Bajs, posebno bi ovom prilikom izdvojio imenovanje novoizgrađenog kružnog toka u osječkom prigradskom naselju Brijest u Osijeku po poginulom kolegi u Domovinskom ratu, Žarku Kajiću , realiziranom na inicijativu Dalia Žilića , Miroslava Lačanina i Zlatka Bednjičkog.

U ime jedanaestero članova UO ZRI-a HRT-a koji su došli u Bjelovar iz cijele Hrvatske na riječima potpore i gostoprimstvu zahvalio se je predsjednik zbora Nikola Kristić uz iskrene želje članova zbora da ostvari pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima. U ime domaćina skupa, županu Bajsu zahvalila se je i članica Upravnog odbora , Dubravka Vukoja, na velikom razumijevanju za braniteljsku populaciju uopće kada su u pitanju pojedinci branitelji i braniteljske udruge, kojima je uvijek spreman pomoći u bilo kojem obliku.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a