• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Svibanj
26

ŽUPAN BAJS OBIŠAO POPLAVLJENA PODRUČJA U OPĆINI ĐULOVAC

Kiša koja ovih dana nemilosrdno pada ponovno je uzrokovala brojne probleme na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a kritična poplavljena područja u Općini Đulovac obišao je župan Damir Bajs u pratnji načelnika Drage Hodaka.

Naime, stanovnici posebice mjesta Maslenjača našli su se na udaru vodenog vala zbog ogromnih količina vode koje se slijevaju niz planinu Papuk. Uz ogromne štete na poljoprivrednim usjevima stradala je i nekolicina kuća, a u razmjere šteta na lice mjesta došao se uvjeriti i župan Bajs.

Elementarne nepogode ove godine nisu zaobišle naš kraj. Ja sam kao župan proglasio već nekoliko elementarnih nepogoda. Ovog puta zbog velikih kiša došlo je do poplava na gotovo jednoj trećini naše županije. Moram naglasiti da su žurne službe bile pravovremene u intervencijama i napravile su sve što se moglo da se otkloni opasnost. Ali to nije spriječilo situaciju da su prometnice bile zatvarane, da su poplavljena poljoprivredna dobra, a jednim dijelom i kuće. Ovdje u Đulovcu dvije kuće stradale su u poplavama i ja vjerujem kako ćemo uvijek do sada naći zajednički jezik da se stradalima pomogne. Naime, u svim elementarnim nepogodama svi oni naši sugrađani koji su imali probleme vezane uz kuće, županija i općine našle su rješenje da ih podupru. Vjerujem da ćemo i ovdje pomoći stanovnicima u suradnji s općinom, a kada se napravi procjena štete vidjet ćemo hoćemo li proglasiti još jednu elementarnu nepogodu, istaknuo je župan Bajs nakon obilaska poplavljenih područja u Općini Đulovac.

Povoda za proglašenje elementarne nepogode ima, a ove godine za područje Bjelovarsko-bilogorske županije proglašeno je najviše elementarnih nepogoda do sada.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a